Izvor slike: Šibenik.in

Šibensko-kninski HDZ odlučio je pokrenuti stegovni postupak protiv dvoje svih članova, bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac te kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije. 

Potvrdio je to za N1 Nediljko Dujić iz županijskog odbora HDZ-a Šibensko kninske županije.

“Na sjednici predsjedništva Županijskog odbora Šibensko-kninske županije jednoglasno je donesena odluka da se pokrene stegovni postupak. U ovom slučaju se radi o dvoje članova koji pripadaju županijskoj organizaciji HDZ-a Šibensko-kninske županije. Dakle, gospođa Rimac i gospodin Tokmakčija”, kazao je Dujić.

“Znači, situacija koja je nastala, koja je općepoznata je po ocjeni svih članova predsjedništva štetna za stranku i ne možemo tolerirati takve situacije. Tijekom dana će se proslijediti odluka županijskom Časnom sudu koji je već za sutra sazvao sjednicu”, pojasnio je Dujić.

USKOK je u subotu, nakon provedene opsežne akcije PNUSKOK-a u aferi vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, među kojima je su i Josipa Rimac te Marinko Tokmakčija. Rimac i još 12 državnih dužnosnika i poduzetnika sumnjiči se za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

AUTOR: Telegram