Izvor slike: Zvono

I dok druge županije, gradovi i općine za svoje građane nisu osigurale potrebne zaštitne maske koje sprečavaju širenje smrtonosnog korona virusa, to ipak nije slučaj s Bjelovarsko-bilogorskom županijom.

Procijenivši kako je pojedine institucije i građane na svom području potrebno opskrbiti maskama i tako pomoći zaštiti javnog zdravstva, Županija je u proizvodnju maski uključila jednu svoju ustanovu. Više informacija o ovom vrijednom pothvatu koji za sada nije zabilježen u Hrvatskoj, dala je Županija na svojoj službenoj web stranici. –  Suvenir Arbor, čiji je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija, izradom zaštitnih maski za lice uključila se u borbu protiv corona virusa.

Bjelovarsko-bilogorska županija otkupljivat će maske od svoje Ustanove i po redu prvenstva tamo gdje je najpotrebnije iste će donirati svojim zdravstvenim ustanovama i to redom Domu zdravlja BBŽ, Općoj bolnici Bjelovar, Zavodu za hitnu medicinu, ali i Policiji te Domu umirovljenika za potrebe zaposlenika Doma umirovljenika, ali i korisnike.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno nema oboljelih od koronavirusa, a prema naputcima Ministarstva zdravstva, Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije naše zdravstvene ustanove poduzimaju sve potrebne radnje vezane uz prevenciju i moguće liječenje osoba zaraženih koronavirusom na području naše županije. – navedeno je u županijskom priopćenju.