Izvor slike: Koprivničko-križevačka županija

Čelni čovjek Koprivničko-križevačke, župan Darko Koren, prije nekoliko dana javnosti je predstavio izvanredne gospodarske mjere kojima nastoji pomoći županijskom gospodarstvu.

Nakon toga je rebalansom proračuna srezao financije Civilnoj zaštiti i vatrogascima, iako još uvijek traje pandemija i kriza izazvana koronavirusom, ali nije izostavio Crkvu kojoj je obećao donaciju od 100.000 kuna za obnovu crkve Sv. Marka u Zagrebu.

S činom donacije pohvalio se na službenim stranicama Županije.

Donaciju u iznosu od 100.000 kuna koprivničko-križevački župan Koren uručio je vlč. Vladimiru Magiću koji je zahvalio na pomoći te proveo izaslanstvo Županije kroz unutrašnjost crkve u kojoj su vidljiva oštećenja nakon razornog potresa.

Župan Koren i župnik župe sv. Ane iz Križevaca Stjepan Soviček obišli su i najljepšu baroknu crkvu sv. Katarine na Gornjem gradu koja je značajno stradala u potresu, priopćeno je u četvrtak iz Ureda župana.

“Kao što znate, i mi imamo svojeg svetog Marka, nebeskog zaštitnika naše županije svetog Marka Križevčanina, pa smo i time još više vezani.

Gradu Zagrebu ćemo također uplatiti iznos od 100.000 kuna uz preporuku da se sredstva doniraju jednoj od bolnica gdje odlaze i naši stanovnici”, naglasio je Koren, a navodi njegov Ured.

Vlč. Magić zahvalio je Županiji na donaciji kazavši kako je župa sv. Marka kroz povijest oduvijek živjela s gradom i hrvatskim narodom dijeleći dobro i zlo te će dobročinstva ostati zapisana kao testament vremena za buduće generacije.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, javnosti je poznat zbog kumske veze sa osuđenim uhljebom s Piškornice, bivšim direktorom RCGO Piškornica Mladenom Jozinovićem, koji je sam sebi isplatio preko milijun kuna nezakonitog bonusa, a krivotvorio je i fakultetsku diplomu, o čemu smo pisali nedavno OVDJE.  

Obzirom da se uskoro bliže parlamentarni izbori, a župan Koren djeluje na županiji u koaliciji s HDZ-om, u javnosti se priča da očekuje i visoko mjesto na HDZ-ovoj listi za sabor. Ovom donacijom Crkvi možda se želi još više zbližiti s Plenkovićem, Crkvom, a napose, i pridobiti glasače koji su skloni desnici.

AUTOR: HR-vjesnik