Izvor slike: Drava.info (screenshot)

Koprivničko-križevački župan Darko Koren komentirao je slučaj bivše šefice Ureda državne uprave u Križevcima koja je uzela 200.000 kuna otpremnine te se na istim poslovima zaposlila u županijskoj upravi, o čemu smo nedavno pisali OVDJE.

Radi se svakako o sumnjivom zapošljavanju, no, župan Koprivničko-križevačke županije u tome ne vidi ništa sporno.

Jasminka Širola, inače utjecajna članica HDZ-a, i ranije je radila na izvlaštenjima zemljišta za velike državne infrastrukturne projekte, a to će nastaviti raditi i sada.

“To je osoba koja je radila na takvim poslovima, a mi smo došli do situacije da ne znamo s kime da to obavljamo. Objavili smo natječaj, javila se jedna osoba i uzeli smo je, nikakve formalno-pravne prepreke tu nije bilo.

Ja osobno nisam ni znao da je ona član jedne političke stranke, niti me je to zanimalo. Nije bilo razloga da je ne primimo na posao.

Nadam se da sada neće otići nakon svega ovoga po medijima jer projekt brze ceste nam ovisi i o tome”, prenosi portal ePodravina Korenove riječi.

“To je strašno bilo popraćeno, zbilja jedan skandalozan slučaj”, sarkastično je dodao župan, ali se ispostavilo da je uhvaćen u laži.

Inače, potkraj veljače ove godine župan Darko Koren i Jasminka Širola bili su u koprivničkom Domoljubu na proslavi obljetnice HDZ-a na koju je došao premijer Andrej Plenković sa suradnicima.

Izvor slike: Večernji list (screenshot), Jasminka Širola na skupu HDZ-a u Koprivnici

Očito je da je župan Koren znao da je gospođa Širola članica HDZ-a, a na novinarske upite htio se ograditi da nema veze s tim sumnjivim slučajem zapošljavanja, te je uhvaćen u laži.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, javnosti je poznat i zbog kumske veze sa osuđenim uhljebom s Piškornice, bivšim direktorom RCGO Piškornica Mladenom Jozinovićem, koji je sam sebi isplatio preko milijun kuna nezakonitog bonusa, a krivotvorio je i fakultetsku diplomu, o čemu smo pisali nedavno OVDJE.  

AUTOR: HR-vjesnik