Izvor slike: ePodravina

Nova predsjednica uprave Podravke Martina Dalić sastala se u utorak u sjedištu županije u Koprivnici sa Koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i dožupanom Ratimirom Ljubićem.

Sastanak se dogodio šest dana nakon što je župan uputio oštro priopćenje zbog njezina imenovanja.

“Država je kao pretežiti vlasnik udjela Podravke predložila gospođu Dalić i to je za nas iznenađenje, a za mene osobno i razočaranje”, upozorio je tada Koren čiji je favorit bio direktor Adrisa Goran Markulin.

“Ovo je kolonijalni pristup imenovanju i nadam se da će vrijeme pred nama opovrgnuti sve negativne osjećaje koji imamo nakon ovog odabira”, poručio je prije šest dana župan u svom priopćenju.

Jučer, nakon sastanka s Dalić, Koren “vjeruje da predsjednica Uprave prepoznaje vrijednost, tradiciju i značaj Podravke, da će u donošenju odluka uvažavati mišljenje i interese lokalne zajednice te će poslovnim odlukama nastaviti uspješno poslovanje tvrtke”.

Predsjednica uprave Podravke naglasila je kako je njezin prioritet otvaranje novog razvojnog i investicijskog ciklusa u kontekstu kojeg promatra i mogućnosti za poboljšanja prava radnika.

Martina Dalić predložila je novi radni sastanak u Podravki na kojem će predstavnicima lokalnih vlasti i saborskim zastupnicima prezentirati glavne smjernice budućeg razvoja tvrtke, priopćeno je u utorak iz županijske uprave.

AUTOR: Danica.hr