Izvor slike: Slobodna Dalmacija (screenshot)

Već nekoliko dana na društvenim mrežama u Srbiji, posebice na Twitteru, traje seksistički linč na profesoricu dr. Darije Kisić Tepavčević, koja skoro svakog dana javnosti iznosi informacije o krizi s koronavirusom u Srbiji, javljaju BlicOslobođenje, a i drugi regionalni mediji.

Dr. Kisić je ugledna srpska epidemiologinja, rođena u Sarajevu, inače je zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje ”Dr. Milan Jovanović Batut”, radi i kao izvanredna sveučilišna profesorica, autorica je više od stotinu znanstvenih radova.

Izvor slike: Vestinet.rs

Na društvenim mrežama, čini se, sve te njezine reference nisu bitne, jer javnost se okomila na nju zbog izgleda i odijevanja.

Na YouTubeu na desetke tisuća pregleda broje videa kompilirana od različitih kadrova iz emisija u kojima se pojavljuje profesorica, montirana uz sugestivne izraze lica poznatih osoba iz srpskog političkog života.

Stvar je toliko eskalirala da su se i njezini branitelji sad već prilično organizirali na Twitteru.

Iako je i autorica više od 100 znanstvenih radova, društvene mreže u susjedstvu “užarene” su od negativnih komenatara koji nemaju apsolutno nikakve veze s odgovornim poslom koji dr. Kisić Tepavčević obavlja.

Blic analizira što to srpskoj javnosti smeta kod dr. Darije Kisić Tepavčević i zaključuje da je kritičarima problem što je iz Bosne, te kako se odijeva i kako izgleda, te to prisnažuju nekim od “tveetova”.

Prenosimo neke od tih neukusnih “tveetova”:

– Nalickana lapsus Brena… Izgleda kao jeftina pornoglumica, a znanja o virusima ima manje od Dare Bubamare… Srećom, kur**ma je kratak rok… Svaki dan obučena kao najveća drolja…

Još jedna masna Brenulja – ona bar vrišti pa čovjek ima izbor da je nikad ni ne čuje, a ova bi, Bože pomozi, i liječila. Rezervirajte grobara.

Ovo je samo dio uvreda koje epidemiologinja redovito dobiva na Twitteru.