Žena nestala 2011. Policija jučer otkrila da je ubijena, bačena u bunar i zatrpana

Uhićenjem 63-godišnjaka pod sumnjom da je na zasad neutvrđeni način te s ciljem da joj prisvoji stan ubio tada 76-godišnju umirovljenicu Slavojku Senišin koja je u jesen 2011. pod nerazjašnjenim okolnostima nestala na Trešnjevci, policija je nakon višegodišnje istrage razriješila taj slučaj.

Radi se o slučaju Slavojke Senišin, koja je nestala 24. listopada 2011. godine. U trenutku nestanka imala je 76 godina. Kako stoji na stranicama Nestali.hr, Slavojka je rođena u Sarajevu i imala je hrvatsko državljanstvo. Nestala je s adrese Dinarska 18 u zagrebu.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijski službenicima Uprave kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta te u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ‘Teško ubojstvo’, ‘Krivotvorenje isprave’ i ‘Ovjeravanje neistinitog sadržaja’ na štetu državljanke Republike Hrvatske”, piše policija u ovodu priopćenja.

Ženu ubio zbog stana, tijelo zamotao u tepih i bacio u bunar

“Sumnja se da je zasad neutvrđenog dana, u razdoblju od 12. listopada do 5. studenoga 2011. godine, na zasad točno neutvrđen način, iz koristoljublja, a s ciljem protupravnog prisvajanja nekretnine odnosno stana oštećene, najvjerojatnije na adresi stanovanja, usmrtio oštećenu osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi”, piše policija.

“Potom je tijelo zamotao u tepih te ga prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje posjeduje vikend kuću. Zamotano tijelo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar”, dodaje se.

“Budući da prvotno nisu postojala saznanja da je oštećena žrtva kaznenog djela, članovi obitelji su 2011. godine prijavili njezin nestanak, dok provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno gdje se oštećena nalazi”, piše policija.

Pet godina nakon prijave nestanka osumnjičenik lažirao dokumente

“Nakon pet godina od prijave nestanka, osumnjičenik je s ciljem protupravnog prisvajanja stana oštećene, krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji stana, a s kojom je prisvojio nekretninu oštećene u zajedničkoj stambenoj zgradi”, dodaje policija.

“Tijekom provođenja sveobuhvatnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u protekle dvije godine došli do novih saznanja da se osumnjičeni 63-godišnjak može dovesti u vezu kao mogući počinitelj navedenih kaznenih djela, nakon čega su nastavili sa započetim intenzivnim kriminalističkim istraživanjem”, objašnjava se.

Dobili nalog za pretragu imanja

“Temeljem tako prikupljenih saznanja, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke ishodovali su nalog Županijskog suda u Zagrebu za pretragu imanja osumnjičenika koje se nalazi na širem području Zagrebačke županije.

U suradnji s pripadnicima MORH-a prekopano je dvorište te je pronađen bunar koji je osumnjičenik ranije zatrpao, kako bi prikrio mjesto gdje je bacio tijelo oštećene”, piše policija. “Unazad dva dana provedeno je iskapanje bunara, gdje je jučer, 22. rujna, na dubini od sedam metara, pronađeno tijelo za koje se sumnja da je tijelo oštećene.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu tijelo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije”, piše policija. “Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su osumnjičenog 63-godišnjaka pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, dodaje se na kraju.

Autor : redakcija hr-vjesnik