Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Filipa Zavadlava zbog trostrukog ubojstva koje je počinio 11. siječnja u splitskoj četvrti Vela Varoš.

Ne navodeći ime optuženoga, Županijsko državno odvjetništvo je izvijestilo da je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1995. zbog tri kaznena djela teškog ubojstva te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Prijeti mu najstroža zatvorska kazna od 50 godina. 

Slobodna Dalmacija otkriva kako među dokazima protiv Zavadlava tužiteljstvo posjeduje snimku iz prosinca prošle godine na kojoj se vidi Filip Zavadlav kako iz automatske puške vježba pucanje u metalnu bačvu koju je izrešetao s više hitaca. 

Osim videozapisa gađanja u nepokretnu metu, u mobitelu je nađena i fotografija na kojoj se vidi radni stol na kojem je spremnik za automatsku pušku s više metaka te Filip Zavadlav kako sjedi kraj stola, a u ruci drži kalašnjikov. Uz tu fotografiju je nađeno još nekoliko na kojima mladić drži oružje, a snimljene su u podstanarskom stanu u Šenoinoj ulici u kojem je živio te na nepoznatoj lokaciji na otvorenom.

Nabrojeno je i na koji način su i s koliko metaka ubijena trojica koja su se našla na meti Filipa Zavadlava. Marin Boban (25) koji je naišao na motociklu Yamaha XT izrešetan je na Šperunu s deset metaka i nizom fragmenata projektila koji su se odbijali. Juricu Torlaka (37), koji je sjedio iza Marina Bobana na motociklu, pogodio je jedan metak u lijevu stranu grudi. Uspio je otrčati do dvorišta kuće u obližnjoj uličici, odvezla ga je Hitna pomoć, a preminuo je u bolnici nedugo nakon ranjavanja.

Nakon toga je Zavadlav produžio prema Radmilovićevoj ulici, gdje je na motociklu Suzuki Burgman prolazio Marin Ožić Paić (25). Zavadlav je krenuo za njim i s udaljenosti od oko 60 metara pogodio ga s dva metka.

AUTOR: Index.hr