Zastupnica Romana Nikolić je još u listopadu ministru Malenici postavila pitanje o aferi u Kutini. Ministar Ivan Malenica nije dao nikakav odgovor već je prešao na drugu temu.

O koruptivnoj aferi u Kutini u koju su upleteni Dražen Kinderman, Davor Kljakić i Zlatko Babić danas je u Saboru postavljeno pitanje ministru uprave Ivanu Malenicu.

Ministar je zastupnicima predstavio Strategiju borbe protiv korupcije. Zastupnica Romana Nikolić ministru je postavila pitanje o aferi iz Kutine te u kojoj je fazi istraživanje slučaja.

NEMOJ SE LJUTITI PLENKI… / Presudni premijerov dizač ruku nije niti nazvao svoju žviždačicu: ‘HDZ? Sramno, vidi se da idu u smjeru zataškavanja’

U današnjoj raspravi o strategiji borbe protiv korupcije upitala sam ministra Malenicu o korupcijskoj aferi koja se dogodila u Kutini koja je zatresla cijelu Hrvatsku i to zahvaljujući hrabrosti bivše direktorice Eko Moslavine d.o.o. koja je razotkrila cijeli koruptivni lanac.

Cvrtila je izračunala štetu koja je nastala zbog uhljebljivanja. Eko Moslavina ima 68 zaposlenika i oko 14 milijuna kuna prihoda. 

– Šteta se kreće oko 2,3 milijuna kuna, a izračunata je na principu samog početka zaposlenja, ne potrebe za radom do 31. srpnja ove godine. Sve ono što je napravljeno na takav način u iznosu plaća.

Da li je to poruka svima onima koji se usude prijaviti korupciju i suprostaviti se nezakonitim radnjama?!

Da li je to ta njihova borba protiv korupcije s kojom se toliko hvale?!

Foto : hr-vjesnik

Adrijana Cvrtila: Prijetnje su bile svakodnevne’
– Bila sam zauzeta ogromnom količinom izuzetno zahtjevnih poslova. Bili su veći pritisci Kljakića, on je izdavao naloge tko mora sve ostati raditi pod svaku cijenu. To su bili ružni razgovori, pritisci svaki dan, prijetnje. Svakodnevno me ustrašivao sa telefonskim razgovorima u kojima mi je govorio da ako neću slušati i raditi kako oni kažu, jer narušavam koaliciju ako ne slušam, da za mene u Hrvatskoj više neće biti posla. Egzistencijalno sam bila ugrožena, prijetio je da ću ostati bez prihoda, da neću raditi i da neću moći živjeti. Pod takvim pritiskom i pod takvim prijetnjama jednostavno nisam imala drugog načina kako postupiti – objasnila je Cvrtila.

Ministre Malenica dali ste i danas ostali bez teksta ???

Autor: redakcija hr-vjesnik