Zabrana plastičnih vrećica glavna je tema saborske rasprave o izmjenama Zakona o gospodarenju otpadom. Novitete u zakonu, koji je u Sabor došao u prvom čitanju, predstavio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić

Zastupnica Romana Nikolić pitala je ministra zašto su sada odlučili uvesti zabranu određenih jednokratnih plastičnih proizvoda i plastičnih vrećica, a isti prijedlog SDP-a su prošle godine odbili bez ikakvog obrazloženja. Ministar kaže da je to tada bio populizam.

Zastupnica Romana Nikolić :”Ministre Ćorić nastavljate se kititi tuđim perjem i naše prijedloge prisvajate kao svoje!”

Osvrnula se je i na proces ukidanja statusa otpada. Naime, za ukidanje statusa otpada potrebno je priložiti hrpu dokumentacije i sam proces ukidanja traje mjesecima. Zastupnica je postavila pitanje, što je tome uzrok?! Da li sporost administracije i komplicirani uvjeti ispunjavanja ili nestručnost konzultantskih tvrtki koje uslužno obavljaju taj posao i pri tome na njemu debelo zarađuju.
Kako je moguće da su sada dobili naknadnu pamet oko zabrane stavljanja na tržište određenih jednokratnih plastičnih proizvoda i plastičnih vrećica, a naš isti prijedlog su prošle godine odbili bez suvislog obrazloženja. Tada nije bio dovoljno dobar, a sada je. Zanimljivo!! Nastavljaju se kititi tuđim perjem i naše prijedloge prisvajati kao svoje.