Zastupnica Romana Nikolić : “Nedavno gostujući u jednoj emisiji ministar Aladrović je rekao Hrvatska je fenomenalno mjesto za život. Možda i je ako si član HDZ-a i za tebe vrijede neka druga pravila. Također dok je iz nekog tog paralelnog svemira pričao o ljepotama življenja u lijepoj našoj dotaknuo se i socijalne politike u Hrvatskoj.

O važnosti socijalne politike u Hrvatskoj najbolje govori to da Vlada Republike Hrvatske predvođena HDZ-om ukinula ministarstvo socijalne politike i pripojila ga mega ministarstvu kojem izgovor imena traje barem minutu. Možda je to i ciljano kako bi se naglasila svestranost ministra Aladrovića kojem zbog bajkovitih opisa života u Hrvatskoj možemo i dodati naziv Hans Christian Andersen .”

“Slobodni govor sam posvetila ukidanju obiteljskih domova. Kapaciteti za smještaj starijih i nemoćnih su već sada nedostatni, a odlukom ministarstva o ukidanju kaznili bi se se slabiji i nemoćni kao i građani koji se skrbe za njih u istima. Ukidanje zabrinulo je preko 10 000 obitelji, 2000 zaposlenih, ali i preko 500 vlasnika obiteljskih domova.”

Autor: M.M.