Izvor slike: Maxportal

Gradski vijećnik HDZ-a u Solinu Nikola Perajica završio je u jednomjesečnom pritvoru jer je prošli tjedan premlatio suprugu u obiteljskoj kući u Vranjicu.

Splitska policija prošlog tjedna je izvijestila kako je 15. travnja oko 22 sata u kući na području grada Solina fizički napadnuta 45-godišnjakinja koja je hitno prevezena u bolnicu zbog teških tjelesnih ozljeda, dok je muškarac koji joj je zadao ozljede uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Kako doznaje tportal, Perajica je tijekom večeri svoju suprugu najprije zlostavljao psihički da bi je nakon toga napao i fizički zadavši joj više udaraca po glavi i tijelu, sve dok se nije srušila i ostala ležati na podu. Ondje je provela gotovo dva sata i tek kada je primijetio da otežano diše, negdje oko ponoći, pozvao je hitnu pomoć.

Liječnici su joj ustanovili teške tjelesne ozljede – imala je modrice po glavi i cijelom tijelu i slomljeno joj je rebro. 

Nasilni gradski vijećnik je uhićen, policija ga je alkotestirala i pokazalo se da je bio pijan, a on je tvrdio da nije napao ženu držeći se priče da je ozlijeđena prilikom pada niz stepenice. 

Određen mu je istražni zatvor zbog mogućeg ponavljanja djela. 

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević kazao je za tportal da je do njega došla neslužbena informacija o slučaju obiteljskog nasilja vijećnika njegove stranke, no ništa više od toga.

Inače, Perajica je, osim što je gradski vijećnik, istovremeno i zapovjednik DVD-a Vranjic.

Župan i predsjednik solinskog gradskog odbora HDZ-a Blaženko Boban odmah je po dobivanju informacije da se radi o članu HDZ-a po hitnom postupku sazvao telefonsku sjednicu solinskog gradskog odbora HDZ-a na kojem je donesena jednoglasna odluka o isključenju iz stranke, istaknuo je.

Nasilnički čin gradskog vijećnika HDZ-a Solina Nikole Perajice koji je ispred svoje dvoje djece teško ozlijedio suprugu zbog čega je završio u istražnom zatvoru, najoštrije je osudila i Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski”.

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) isto je osudila ovaj čin obiteljskog nasilja u kojem je sudjelovao zapovjednik vranjičkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nikola Perajica, ističući da osoba kažnjavana osoba za nedjela protiv života i tijela ne može biti dobrovoljni vatrogasac.

AUTOR: HR-vjesnik