Izvor slike: HR-vjesnik

U emisiji Otvoreno govorilo se o novoj vladi, o tome kako su birani ministri, koje će prve poteze povući i kako se dijele saborski odbori između vlasti i oporbe.

U emisiji su gostovali Ivan Anušić – HDZ, Arsen Bauk – SDP,  Karolina Vidović Krišto – Domovinski pokret Miroslava Škore, Dalija Orešković – Stranka s Imenom i Prezimenom te Krešimir Macan – komunikacijski stručnjak.

U jednom trenutku Krešimir Macan i Karolina Vidović Krišto su se posvađali, nakon čega je Macan komentirao kako “neće razgovarati s tom spodobom” te je napustio studio.

Sve je počelo kada je Vidović Krišto počela govoriti o tome kako se “ne priča o žrtvama iz jame Jazovka koje su upravo ekshumirane”.

“Sjedim tu i razgovaram s ljudima koji predstavljaju, recimo, SDP čiji je član Ivo Josipović izjavio da je legitimno bilo ubijati svećenike nakon Drugog svjetskog rata. Ili čiji je koalicijski partner Beljak rekao da su udbaši premalo ubijali. Znate, jedan udbaš je metkom u potiljak ubio i 8-godišnju djevojčicu”, rekla je Vidović Krišto.

Bauk joj je odgovorio da “ovo nije TV kalendar nego Otvoreno”.

Izvor slike: Telegram

“Ajde još malo hračnite”, kazao joj je Macan, a ona je prigovorila da joj uskače u riječ. Potom je Macan rekao da je “prekida jer je ne želi slušati”.

Ona mu je odgovorila da slobodno napusti studio, što je on i učinio.

Na izlasku je doviknuo: S ovom spodobom ne želim sudjelovati u emisiji.

“Gđa Krišto je došla u emisiju s pripremljenim monologom. Nisam mogao ostati u istoj emisiji s osobom koja vrijeđa, govori neistine i ne dopušta raspravu. Stoga sam otišao”, izjavio je Krešimir Macan za portal hrt.hr.

Tema je emisije trebala biti budućnost Hrvatske i očekivanja od nove vlade, a ne povratak u prošlost i ustaše i partizani, poručuje Macan. Dodaje i da razumije da su ostali gosti emisije ostali. “Oni kao političari moraju pretrpjeti svašta, ja ne moram”, rekao je Macan.

AUTOR: Index.hr