Izvor slike: Vijesti - Zagrebačka županija

Vijećnik Stranke rada i solidarnosti Dejan Jaić na 31. sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca osvrnuo se na nedavnu izložbu, koju je posjetio bivši hrvatski diplomat i ušao je u raspravu s gradonačelnikom Denisom Kraljom.

– Tada ste vi navodno rekli da vam se gade Hrvati iz Australije, a što je objavio jedan portal. Nadalje, da su to ekstremisti koji šire mržnju među Srbima i potiču ubojstvo. Pa vas molim da to obrazložite, rekao je Jaić.

Izvor slike: Radio Vrbovec, Dejan Jaić

Gradonačelnik Denis Kralj kazao je da je taj članak izašao na portalu, koji je sramota hrvatskog naroda.

– Taj čovjek koji je rekao da se meni gade Hrvati iz Australije je krivo čuo. Rekao sam da mi se gade ustaše iz Australije, pojasnio je Kralj.

– U tom članku piše da je taj diplomat prvi puta bio u Vrbovcu 1994. godine kada je došao kako bi Josipa Pankretića uvjerio da smjeni vodstvo HSS-a, jer je bilo projugoslavensko. Josipa Pankretića nije u to uvjerio. Taj čovjek dalje piše da kako je Vrbovec bio prije 20 godina jugonostalgičarski raspoložen kada su bili jugokomunisti na vlasti, objasnio je Kralj.

Izvor slike: Radio Vrbovec, Denis Kralj

– Josip Pankretić i ja smo glavni komunisti u Vrbovcu, prema tom čovjeku. Žao mi je da to dobiva prostor, jer je to toliko marginalno. Čovjeku koji je popljuvao Josipa Pankretića uopće ne treba davati pozornost za ovom govornicom. Najradije bih da se ovo pitanje briše. Još je napomenuo kako smo dali najružnijoj ulici ime Stjepana Radića. Vidio je samo one dvije štale na početku, a ima jako puno lijepih kuća, tu je i dječje igralište Dom zdravlja, kazao je zaključno po toj temi Kralj.

Jaić je u replici kazao kako uopće nije bilo potrebe da se gradonačelnik tako izražava, a isto tako vjeruje da to nije bilo u tom obimu kako je na spornom portalu napisano.

AUTOR: Prigosrki.hr