U ponedjeljak , 2. svibnja, oko 22.10 policijski službenici zaprimili su dojavu građanina da je u Ivanečkoj ulici na Trešnjevci uočio osobu u dvorištu koja gleda kroz prozore kuće, izvijestila je policija.

Foto : Screenshot

Uslijedio je poziv građanina policiji. Dolaskom na adresu, muškarac je već pobjegao, ali temeljem korisnih informacija koje su žurno prikupljene, policajci s Trešnjevke krenuli su u potragu za njim.

Brzo su na terenu uočili moguću traženu osobu, koju su doveli u službene prostorije.

Kroz kriminalističko istraživanje, policijski službenici su utvrdili da je 41-godišnjak osoba koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela „Nametljivo ponašanje“ na štetu 24-godišnjakinje.

Naime, sumnja se da je od početka travnja do polovice srpnja 2020. godine ustrajno, u više navrata pratio te uhodio oštećenu, pokušavajući s njom uspostaviti kontakt koji je ista nedvojbeno odbijala.

Također je bez njezine volje dočekivao ju ispred adrese zaposlenja da bi se potom s biciklom vozio pored nje sve do adrese stanovanja, što je kod iste izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost.

Osumnjičeni je i u 2022. godini, točnije od sredine ožujka pa sve do uhićenja, nastavio s gotovo identičnim protupravnim ponašanjem nastavljajući izazivati strah oštećene.

Kroz provedeno kriminalističko istraživanje policijski službenici s Trešnjevke su došli do korisnih saznanja da se je 41-godišnjak u proteklom razdoblju ponašao i društveno neprihvatljivo na način da je zalazio u dvorišta obiteljskih kuća te zagledavao se kroz prozore, ali čime nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja.

Zbog svoga takvog učestalog neprihvatljivog i nadasve neobičnog ponašanja, građani su ga prozvali „Fantomom s Trešnjevke“.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Građani pohvalili policiju

Po uhićenju 41-godišnjaka, pisanim se putem Policijskoj upravi zagrebačkoj obratio građanin, između ostalog navodeći:

“Na poziv su se odazvala dva mlada policijska službenika koji su jako profesionalno pristupili cijelomu slučaju i koji su imali vremena saslušati cijeli događaj. Veliko hvala policijskim službenicima, radi njih sam mirno spavao noćas! Bravo dečki, svaka vam čast i veliko hvala na trudu i zalaganju.”

Autor :redakcija hr-vjesnik