Izvor slike: ePodravina (screenshot)

Saborski zastupnik i bivši križevački gradonačelnik Branko Hrg nekoliko godina je bio u koaliciji s HDZ-om, a prije četiri godine ušao je u sabor i to baš visoko na listi HDZ-a.

Na zadnjim parlamentarnim izborima u srpnju ove godine, HDZ je Branku Hrgu ponudio sedmu poziciju na listi druge izborne jedinice, što je ovaj glatko odbio. U HDZ-u se tada pričalo kako je to mjesto kasnije ponuđeno koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu iz Mreže, koji je javnosti poznat zbog kumske veze s osuđenim direktorom RCGO Piškornica Mladenom Jozinovićem, ali i on navodno tu ponudu nije želio prihvatiti.

Hrg je u srpnju na izbore išao s Bandićevim saborskim zastupnikom Željkom Lackovićem čiju je nezavisnu listu podupirao i varaždinski župan Radimir Čačić. Našao se na zadnjem mjestu te liste i preko preferencija je pokušao uhvatiti saborsku fotelju. Nije mu to pošlo za rukom, baš kao ni Lackoviću koji je predvodio tu nezavisnu listu.

Bez obzira na to što na zadnjim izborima nije išao s HDZ-om, Plenković i njegova Vlada svejedno su nagradili Hrga.

Na zatvorenom djelu 11. sjednice Vlada RH je razriješila dosadašnje te imenovala nove državne tajnike u ministarstvima. Tako su u Ministarstvu obrane razriješeni državni tajnici mr. sc. Zdravko Jakop i Tomislav Ivić, a imenovani su novi, mr. sc. Zdravko Jakop i Branko Hrg.

Hrg je rođen 26. rujna 1961. godine u Potoku Kalničkom, Križevci, a završio je studij pedagogijskih znanosti pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (VŠS – odgojitelj predškolske djece).

AUTOR: Redakcijski tekst