Izvor slike: Facebook

Na stranicama Županije Koprivničko-križevačke nedavno je objavljeno kako je održana Koordinacija klubova članova uoči izvanredne tematske 25. sjednice Županijske skupštine na kojoj će glavna tema biti realizacija projekta RCGO Piškornica.

Kako su naveli, na koordinaciji, međutim, nisu prisustvovali vijećnici SDP-a na čiju inicijativu je i sazvana izvanredna sjednica na što je tada predsjednik županijskog SDP-a Mladen Kešer rekao da vijećnici iz redova SDP-a nisu htjeli ići na koordinaciju jer s Korenom i Pintarom nema koordinacije.

“Mislim da njihova funkcija s ovom skupštinom završava” – dodao je Kešer.

U utorak u poslijepodnevnim satima održana je Izvanredna sjednica županijske skupštine koju je na inicijativu kluba SDP, HL, HSS-a i nezavisnih vijećnika morao sazvati predsjednik skupštine Željko Pintar ali nije uvrstio sve točke dnevnog reda koje su predlagatelji zahtjevali.

Vijećnik Marko Fucak (SDP) prvi je stao za govornicu i tražio nadopunu dnevnog reda.

Izvor slike: Facebook

– Prikupili smo 14 potpisa, ali smo tražili četiri točke dnevnoga reda. Treća je trebala biti Razmatranje izvješća o zagađivanju vode utjecajem odlagališta otpada odloženog na Piškornici, a četvrta Odgovornost predsjednika skupštine RCGO Piškornica župana Darka Korena za nezakonitosti počinjene od strane direktora Mladena Jozinovića. Ne znam zašto je niste uvrstili. Nije mi jasno, gospodine Pintar, na temelju čega ste izbacili dvije točke – pitao je Fucak.

– Gospodine Fucak, na koordinaciji na kojoj nije bilo članova SDP-a, utvrđen je dnevni red. Sve će biti raspravljene unutar te dvije točke – rekao je predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Izvor slike: ePodravina (screenshot), predsjednik skupštine Željko Pintar i pročelnica Marina Horvat

Odgovorio mu je ponovno Fucak, a ujedno i brutalno replicirao.

– Predsjedniče Županijske Skupštine gospodine Pintar, čitao sam u medijima kako ste rekli da ste velike napore uložili kako bi se ova sjednica održala, ali to je u redu, to vam je posao, jer za to dobivate naknadu od 3200 kuna, poručio je Fucak te napomenuo kako iz kluba SDP, HL nitko nije došao na koordinaciju zbog toga jer im termin koordinacije nije odgovarao.

– Ja i moji kolege smo isto uložili velike napore jer smo za vrijeme termina koordinacije bili na radnom mjestu i zarađivali za vaše plaće. Da gospodine Pintar, za vašu naknadu i za županovu plaću. Mi volonteri si ne možemo priuštiti da se igramo političara za vrijeme radnog vremena već poslije 16 sati. Da ste fer i korektni, koordinacije za skupštinu bi sazivali isto kao i sjednice skupštine, u 16 sati, a ja bi osobno tada bio prisutan na svakoj koordinaciji, poručio je Fucak.

AUTOR: HR-vjesnik