VIDEO Objavljena snimka tučnjave, HDZ-ov župan rukom ruši čovjeka

HDZ-ov varaždinski župan sudjelovao je u sukobu u jednom kafiću u Varaždinu. Incident se dogodio u noći s 23. na 24. rujna kad je, prema navodima iz Županije, Stričaku prišao muškarac te ga fizički napao, pri čemu je župan lakše ozlijeđen.

Na konferenciji za medije prije nekoliko dana Stričak je izrazio žaljenje zbog nesuradnje s policajcima prilikom incidenta.

Novinarima se obratio u ponedjeljak kako bi pojasnio što se dogodilo te večeri. Kazao je kako se nakon svečanog otvaranja Varaždinskih baroknih večeri s kolegama iz Županije zadržao na terasi kafića na Stančićevom trgu.

“Mi smo sve vrijeme bili vani, doslovno nismo imali doticaj ni s kim, sve negdje do tri sata kada su gosti kafića počeli izlaziti. Potom je par osoba prišlo za naš stol, mi smo procijenili da je vrijeme da krenemo doma i kad smo krenuli, pogođen sam čašom iznad lijevog oka”, rekao je Stričak.

Dodao je kako je zadobio posjekline te da mu je pružena medicinska pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Na mjesto događaja došla je i policijska ophodnja.

“Valjda svatko doživi šok kad te netko pogodi čašom i tada nisam bio spreman na suradnju”, rekao je varaždinski župan.

Na novinarsko pitanje kako je uopće došlo do sukoba, Stričak je odgovorio da je cijelo vrijeme sa svojim kolegama bio za svojim stolom te da nikome nisu prilazili niti ikoga zadirkivali, kao i da nije bilo kontakta s nekom drugom osobom te da nikoga nije odgurnuo, a da ni napadač nije prišao njihovom stolu, već da ga je samo pogodio čašom. Kazao je i kako ne zna koji je bio motiv napada.

“Ja sam bio napadnut i zadobio desetak šavova od posjekotina”, kratko je dodao.

Pojavila se snimka

Danas je Telegram objavio snimku nadzorne kamere. Snimka je nastala iz daljine pa nije moguće detaljno utvrditi što se točno događalo, a nije poznato niti što su akteri govorili. Na snimci se vidi više ljudi i traje žustra rasprava. Može se zaključiti da je varaždinski župan bio u dosta bliskom kontaktu s mladićem u bijelom. U jednom momentu dolazi do naguravanja.

Kako se čini, HDZ-ov župan u jednom trenutku je stavio nepoznatom mladiću ruku oko vrata. U idućem trenutku došlo je do naguravanja.

Autor : redakcija hr-vjesnik