VIDEO Jandroković izbacio Peović iz sabora na dva dana

U Saboru je prvi dan jesenskog zasjedanja došlo do vrlo žestokog okršaja između zastupnice Radničke fronte Katarine Peović i predsjednika sabora, Gordana Jandrokovića. Jandroković je Peović na kraju izbacio iz sabora na dva dana.

“Ponovno vrijeđate jer ponavljate da smo mi kvislinzi! Što znači biti kvisling u ovom trenutku u povijesti nego podržati rusku agresiju?” upitala je Peović, na što joj je Jandroković izrekao opomenu.

Pogledajte snimku!

“Kolega Bačić je doslovno rekao da smo podržali rusku agresiju na Ukrajinu, znači lažete u hrvatskom parlamentu i crtate ljudima mete na čelo! Drugi put kad me napadnu sa svojim djetetom u dućanu, ja ću se vama obratiti”, uzvratila mu je Peović, na što je dobila i treću opomenu i zabranu govora.

“Vi ste prvi upotrijebili kvalifikaciju kvisling, a ja sam vam rekao ako tako govorite da se i vas može smatrati kvislingom. Okrećete tezu po ne znam koji puta i pozicionirate se vi kao žrtva, a vi ste prvi rekli da su drugi kvislinzi. Vrlo neprimjereno i podlo!” rekao je Jandroković zastupnici.

Ona mu je uzvratila, međutim mikrofoni su bili isključeni pa se nije moglo razaznati što je govorila i time dobila četvrtu opomenu i oduzimanje prava govora te joj je naređeno da napusti sabornicu za jedan dan.

Nastavila je govoriti, pa joj je Jandroković uputio novu kaznu:

“Za dva dana! Ne možete ni sutra sudjelovati u raspravi!”

Autor : redakcija hr-vjesnik