Izvor slike: Facebook

Međimurski glazbenici Andrea i Goran Šafarić ne miruju ni u vrijeme korone. Već dugi niz godina plove glazbenim vodama, a nedavno su snimili spot za pjesmu ‘Baš svaki put’.

Glazbu i tekst potpisuju Tihomir Kožina i Goran Šafarić, aranžman Goran Šafarić, a producent je Drago Smokrović Smokva

– Spot je snimljen u nama najljepšem gradu Čakovcu koji je u vrijeme “Porcijunkulova” prepoznatljiv po kišobranima, a korišten je uglavnom strogi centar sa svim ljepotama koje ima grad Čakovec, kažu Šafarići.

“Pjesma “Baš svaki put” dobila je nagradu za najbolju glazbu na 17. MEF-u, a to nas je potaknulo da napravimo spot za tu nama dragu pjesmu. Moram priznati da je pjesma nastajala dugo (otprilike godinu dana – audio verzija), a na tom putu nastajanja susreli smo neke drage ljude koji su se uključili u nastajanje pjesme i dali sebe u nju. Sam kostur i osnovni tekst postavio je Tihomir Kožina, dok nam je sama pjesma zaigrala na prvu te smo je počeli pjevati Andrea i ja” – objašnjava Goran Šafarić te napominje da uz kasnije preinake u dogovoru sa Tihomirom Kožinom krenuli su s audio snimanjem u kojem su sudjelovali Abel Kovačević na bubnju, Boris Zamba na gitari, Mario Rašić na bas gitari i Goran Šafarić na klavijaturama, a sve je to zabilježio i snimio Drago Smokrović Smokva poznati i priznati producent na nivou lijepe naše.

Za snimanje spota zaslužan je Žan Novosel, koji je pravi majstor svog zanata u Međimurju, a i šire.

Izvor videa: YouTube

Andrea i Goran kažu kako je komunikacija oko snimanja spota bila dogovorena na način da se prvo definirala lokacija, zatim datum i vrijeme. Dogovor je pao da to mora biti na “Porcijunkulovo” kada je centar Čakovca prepun kišobrana u raznim bojama.

Izvor slike: Facebook

“Oko ideje smo se brzo usuglasili i izgledalo je otprilike ovako: slušaj tekst, probaj, hodaj, snimaj i sve je prošlo začas. U današnje doba uz modernu tehniku lako je zabilježiti i prisjetiti se tih trenutaka u samo jednom kliku, a fala Bogu mi danas imamo te mogućnosti i trebamo se tehnikom koristiti da nam lijepi trenuci ostanu zabilježeni” – poručuju Andrea i Goran.

Izvor slike: Facebook

Zoja Legin i Ervin Šafarić su glumci u spotu uz još neke poznanike, a i prolaznike koji su se našli u gradu baš na tom mjestu i željeli su biti dio ove naše priče. Sve kadrove naši glumci, koji su ujedno i prijatelji iz razreda, odradili su kao pravi profesionalci pa je snimanje s njima bio izazov, a ujedno i lijepa uspomena jer su nas podsjetili na dane kad smo bili zaigrani školarci. Posebnu zahvalu upućujemo Familly park Zmajček, tj. obitelji Hergotić koji su nam ustupili prekrasan prostor u kojem su se naši glumci osjećali kao doma i uživali u svakoj sekundi boravka u tom prostoru”, poručuju za kraj Andrea i Goran Šafarić.

AUTOR: HR-vjesnik