16.05.2021.,Split- Vice Mihanovic nakon ulaska u drugi krug dao izjave za medije. Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

U Splitu se danas u 17 sati održava Split Pride, deset godina nakon održavanja prve splitske Povorke ponosa.

Na Pride je dolazak najavio i novi gradonačelnik Ivica Puljak.

Danas se Vice Mihanović oglasio na Facebooku i napisao da ga čude oni koji Puljka zbog toga kritiziraju jer je svoj stav vrlo jasno iznio u kampanji.

“Na sučeljavanjima u kampanji vrlo jasno se vidjela razlika u stavovima o odlasku na ‘Paradu ponosa’. I zato me čude reakcije onih koji sada kritiziraju gradonačelnika što će danas sudjelovati u paradi. On ništa nije krio, to je najavio i građani Splita su ga izabrali. Većina ja glasovala za ‘promjene’ i danas ćete ih doživjeti u punom ‘sjaju'”, napisao je Mihanović.

Bio sam na Ultri, bio sam na Croatia Boat Showu, bio sam na Sajmu cvijeća”, odgovorio je Mihanović, na što mu je voditelj rekao da je pitanje usmjereno na manifestacije koje su “fokusirane na ljudska prava”.

Mihanović na pitanje bi li podržao Pride: Bio sam na Ultri, na Sajmu cvijeća isto

Podsjetimo, HDZ-ovog Mihanovića su za vrijeme kampanje za gradonačelnika pitali bi li podržao Pride.

“Nitko ne smije biti ugrožen, to je uključiv mediteranski grad. Smatram da nema potrebe da idem na gej paradu, to je suvišno za mene. Bio sam na Ultri, bio sam na Croatia Boat Showu, bio sam na Sajmu cvijeća”, odgovorio je Mihanović, na što mu je voditelj rekao da je pitanje usmjereno na manifestacije koje su fokusirane na ljudska prava.

Isto pitanje je na sučeljavanju postavljeno i Ivici Puljku.

“Nije mi bilo ugodno vidjeti kad se napadalo ljude na Prideu. Kao gradonačelnik, išao bih tamo da se pokaže da je Split tolerantan i miroljubiv”, odgovorio je.

Autor: M.M.