Saborska zastupnica SDP-a Vesna Nađ za N1 je komentirala mogućnost raspuštanja saborskog kluba SDP-a. Podsjetimo, Jutarnji list neslužbeno piše da bi do raspuštanja moglo doći jer je Klub otkazao poslušnost predsjedniku stranke Peđu Grbinu.

“To sam i ja čula da su neslužbene informacije. Mislim da će takva odluka biti duboko nepravedna i nezakonita budući da Poslovnik Sabora i Poslovnik Kluba SDP-a dozvoljava nestranačkim saborskim zastupnicima da budu članovi Kluba SDP-a. Ta inicijativa mislim da mu neće proći”, kazala je Nađ.

“Većina članova Kluba SPD-a su protiv izbacivanja ovih četiri saborskih zastupnika”, dodala je.

Nađ ističe da četvero izbačenih članova želi nastaviti raditi u Klubu SDP-a.

“To što je on htio maknuti i predsjednika Odbora Nikšu Vukasa i kolegicu predsjednicu odbora za zdravstvo Renatu (Sabljar-Dračevac), nismo vidjeli zašto bi se micali ako dobro rade posao u odboru”, pojasnila je Nađ.

Istaknula je da se “ništa ne radi” otkad je Grbin došao na čelo stranke.

“Dok se budemo tako međusobno klali neće biti sreće za SDP, a to vidimo i po zadnjem rejtingu. Rečeno je da su oviizbačeni jer se nije radilo, a otkad je tu Peđa Grbin, ništa se ne radi. Moramo se okrenuti politikama, radnicima, intelektualcima jer vidimo da Plenković i HDZ više nema oporbe”, istaknula je za HR-VJESNIK.

“Grbin se samo bavi izbacivanjima i kadrovskim pitanjima umjesto da se počne baviti politikama”, poručila je Nađ.

Autor : M.M.