Ministar Vili Beroš prije nekoliko sati na Twitteru se pohvalio kako, citiramo, imamo kontinuirani porast interesa građana na cijepljenje. ‘U srijedu i četvrtak po 8.500 prvih doza, a jučer 9.149 prvih doza!’, uskliknuo je i zahvalio građanima koji su “odabrali znanost i jedini put prema izlasku iz epidemije”.

Na Zagrebačkom Velesajmu, na najvećem punktu za cijepljenje, zdravstveni radnici uglavnom su uzalud čekali građane. Šef Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Zvonimir Šostar, za Jutarnji list izjavio je kako je “vjerojatno dobar dio naših sugrađana otišao na more”.

Foto :hr-vjesnik

Izjava koja bi mogla ući u legendu

O ministru Berošu, odnosno o inicijativama stožera koje, bojimo se, javnosti djeluju sve komičnije, danas je govorio predsjednik Koordinacije obiteljske medicine Primorsko-goranske županije Leonardo Bressan. Komentirajući najnoviju preporuku ministra, koji je zamolio obiteljske liječnike da svaki dan zivkaju najmanje pet pacijenata i mole ih da se cijepe, izjavio je kako su ionako za procijepljenost najviše zaslužni obiteljski liječnici.

U istupu na N1 televiziji osvrnuo se i na razinu procijepljenosti u samom Beroševom ministarstvu, koja je ispod nacionalne razine. “To samo pokazuje koliko se njegovi zaposlenici uzdaju u njegove riječi. Mislim da bi se mogla povisiti razina procijepljenosti u Hrvatskoj, ako članovi kriznog stožera malo zašute”.

Autor: M. M.