Izvor slike: Lider media (uređenje: HR-vjesnik)

Poznata spisateljica i blogerica Vedrana Rudan u srijedu je komentirala cijepljenje u Hrvatskoj.

Rudan se, kako je otkrila prije nekoliko dana, cijepila u Beogradu.

“Ja sam dio horde tih nesretnika koji u Hrvatskoj neće dobiti cjepivo, to mi je bilo odmah jasno. A kako sam dobila poziv od grada Beograda, otišla sam ondje sa suprugom, sretna što u tome vidim spas. Eto”, rekla je Vedrana Rudan za N1.

Zbog činjenice da se protiv koronavirusa išla cijepiti u susjednu Srbiju, Rudan je bila na udaru mnogih kritika.

“Politika je politika. Ja sam tamo došla na poziv Beograda, države Srbije, da ne okolišamo. Ako ćemo reći da se država Srbija percipira kao Vučić, ima svoje neprijatelje i medije koji su protiv njega i medije koji su za. Naravno da su ti mediji koji su protiv njega iskoristili činjenicu da sam ja došla kao strankinja da bi se preko mene obračunali s njim”, rekla je i dodala da je tamo otišla kao netko tko misli da neće nikome ništa ukrasti, jer joj je rečeno da cjepiva ima dovoljno.

U Srbiji se, dodaje, cijepilo više od četiri tisuće stranih državljana. “Mislim da je to jedan plemeniti cilj zemlje koja ima višak da pomogne sirotinji kojoj je život ugrožen iz zemalja koje ih nemaju. Ja imam milijun kroničnih bolesti i stara sam. Europa se pokazala kao šaka jada”, rekla je Vedrana Rudan.

Cijepljenje ministara u Hrvatskoj ocijenila je dobrom idejom, ali estetski – potpuno neprihvatljivom.

“Taj kome smo vidjeli mišiće ima metar i pol, tako da to nije ni to nešto tako savršeno. Estetski se to meni nije sviđalo. Sigurna sam da su imali dobre namjere da antivaksere navedu do toga da je cijepljenje spas. Međutim, oni sami nisu znali da cjepiva neće biti dok su nas nagovarali, jer se oni ne bave državom, nego se bave sobom i svojim gospodarima. Imali su dobru namjeru samo zato jer pojma nemaju gdje žive, a o poslu da ne govorim”, kazala je Rudan.

AUTOR: Nacional.hr