Izvor slike: ePodravina (screenshot)

U novom ambijentu Podravkinog restorana Štagelj na PRC-u, odnosno na terasi restorana, birao se najbolji OPG, u sklopu natječaja Zlata vrijedan.

Riječ je o tradicionalnom izboru Večernjeg lista pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i sponzorstvom Podravke, a organizator svečanosti je najavio da će se ista održati u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, no prema slikama koje su objavili portali iz Podravine može se zaključiti suprotno.

Svečanost su popratili mnogi uzvanici, koje je ugostio prvi čovjek Podravke Marin Pucar.

Izvor slike: ePodravina (screenshot)

U potpuno preuređenom Štaglju na svečanosti proglašenja bili su i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, članovi uprave Podravke, koprivničko-križevački župan Darko Koren, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, saborski zastupnik Darko Sobota i mnogi drugi.

Program su vodili Uršula Tolj i Duško Ćurlić, a sve su svojim nastupima zabavljali popularni Jole, Tonči Huljić te domaći ženski tamburaški sastav – Cice.

Gordan Jandroković i ministrica Marija Vučković, prije svečanosti su posjetili i Podravku. Projekt Zlata vrijedan izbor je najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u Hrvatskoj, koji provode Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list, uz podršku Hrvatske radio televizije i Hrvatske zajednice županija. U izbor su ušla 24 obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Izvor slike: ePodravina (screenshot)

Nakon što je izvanrednim pričama predstavljen svaki OPG, odabran je onaj najbolji.

Najboljim je OPG-om proglašen OPG Mario Trbušić iz Krapinsko-zagorske županije. Mario Kosić iz Varaždinske županije osvojio je treće mjesto, drugi je OPG PA-VITA iz Zagreba, a prema izboru čitatelja Večernjeg lista, najbolja je Željka Strgar iz Vukovarsko-srijemske županije.

AUTOR: HR-vjesnik