Izvor slike: Večernji list (screenshot)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je 270.000 kuna Zavodu za promet Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti koji vodi akademik Josip Božićević, član Bandićeve stranke.

Tako stoji u dokumentu “Zaključak o prihvaćanju Ugovora o sufinanciranju rada Zavoda za promet Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti” od 6. travnja.

Božičević je u stranku Bandić Milan 365 ušao 2016. godine. Upraviteljica Zavoda je Sanja Steiner koja je bila na Bandićevoj listi za parlamentarne izbore te 2016.

U obrazloženju Zaključka piše da je Zavod za promet Hrvatske akademije za znanost i umjetnost osnovan “sa zadaćom sveobuhvatnog i sustavnog promišljanja i strateškog planiranja prometnog razvoja na nacionalnoj i metropolitanskoj razini, a s ciljem geostrateškog pozicioniranja u području srednje Europe, uz uvažavanje lokalnih posebnosti i čuvanje nacionalnog identiteta i interesa”.

Kako je prvi objavio Radio Student, Grad Zagreb i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti počeli su surađivati u proljeće 2017., kad su potpisali Ugovor o sufinanciranju rada Zavoda temeljem kojeg im je Grad doznačio pola milijuna kuna. Akademicima taj iznos nije bio dovoljan pa su na ljeto 2017. od Grada zatražili dodatna sredstva za ugradnju klime, za što su dobili još 38.270 kuna.

Uz voditelja Zavoda Božićevića, u Bandićevu stranku još su ušli Slobodan Prosperov Novak i Milana Vuković Runjić. Ona je u lipnju prošle godine postavljena za novu pročelnicu Ureda za kulturu grada Zagreba, a iste godine Prosperov Novak, također Bandićevim aktom, dobio je od Grada 340.000 kuna za svoju izdavačku kuću Lilliput planet, prenosi portal Index.hr.

AUTOR: Index.hr