Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i njegovi suosumnjičenici prenoćit će u policijskom pritvoru nakon ispitivanja u zagrebačkom sjedištu Uskoka koji će u četvrtak odlučiti o pokretanju istrage.

Kutinska gradska uprava

Zatraže li tužitelji za Babića i trojicu uhićenih istražni zatvor, o tome će odlučivati sudac istrage zagrebačkog županijskog suda.

Uz Babića uhićena još dvojica

Uz Babića su, kako se doznaje iz izvora bliskih istrazi, u srijedu ujutro u Kutini uhićeni i donedavni predsjednik kutinskog gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te Darko Kolsek.

U kasnim poslijepodnevnim satima iz Kutine su dovedeni na ispitivanje u sjedište Uskoka u Zagrebu, gdje je kao svjedokinja ranije ispitana i zviždačica Adrijana Cvrtila nakon čijih je optužbi pokrenut postupak protiv Babića i ostalih.

Gradonačelnika Kutine otkrila zviždačica

Cvrtila je kao direktorica kutinske komunalne tvrtke Eko Moslavina jesenas u javnost izašla s tvrdnjama da su gradonačelnik Babić i predsjednik kutinskog HSLS-a Davor Kljakić radili pritisak da se u Eko Moslavini zaposle pojedini članovi stranke i rodbina vijećnika ili da im se povećaju plaće, a sve kako bi se osiguralo glasanje tih vijećnika za proračun i rebalans proračuna.

Foto : hr-vjesnik

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić jutros je uhićen zbog sumnji u počinjenje koruptivnih djela. U akciji PNUSKOK-a uhićeni su Davor Kljakić, bivši predsjednik Gradskog vijeća Kutine, Dražen Kindereman, gradski vijećnik i Darko Kousek vijećnik u prošlom sazivu Gradskog vijeća. Akcija uhićenja pokrenuta je nakon istupa Adrijane Cvrtile u rujnu ove godine kada su objavljene audio snimke o trgovini političkim utjecajem. Službeno se priopćenjem oglasio USKOK, priopćenje prenosimo u cijelosti: “Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Foto : hr-vjesnik

Navedene radnje se provode u Kutini i odnose se na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da tri osobe protiv kojih se provode hitne dokazne radnje obnašaju dužnosti u jedinici lokalne samouprave. ”Policija je objavila sljedeće priopćenje: “Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta finaliziraju kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela.

Foto : hr-vjesnik

Tijekom jutra na području Policijske uprave sisačko-moslavačke uhićene su četiri osobe te je u tijeku provođenje dokaznih radnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je protiv osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. ”Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje se provode u Kutini i odnose se na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da tri osobe protiv kojih se provode hitne dokazne radnje obnašaju dužnosti u jedinici lokalne samouprave.

Autor : redakcija hr-vjesnik