Među brojnim projektima, Grad Popovača ove godine planira i uređenje nekoliko zelenih površina te dječjih igrališta. Među njima je uređenje Dječjeg igrališta u Potoku, a za koje su prošle godine uz financijsku potporu INA-e kupljena igrala.

Foto: www.radiomoslavina.hr

Također, Grad je u ovoj godini planirao obnoviti i gotovo sva postojeća igrališta budući da su igrala s vremenom dotrajala. „Ovih dana započele su aktivnosti u Osekovu, a uskoro će započeti i radovi na dječjem igralištu kod Doma kulture, te nadopuna onog kod OŠ Popovača.“ – pojasnio je gradonačelnik Josip Mišković.

Foto : www.radiomoslavina.hr

Što se tiče uređenja zelenih površina, najznačajniji radovi odvijali su se u centru Volodera. „Grad Popovača sa Župom Voloder odlučio je da se naprave određeni zahvati na parkovnom uređenju u parku na Trgu sv. Antuna, posebice da se odrade zahvati na drveću, zamijeni dio hortikulturnih vrsta, te zamijeni dotrajala parkovna galanterija. U tijeku su i dogovori s Mjesnim odborom Voloder koji želi da se postojeći park ispred stare škole također uredi, te da se nazove po jednom od poginulih voloderskih branitelja.

Foto: www.radiomoslavina.hr

“ Završetkom tih radova središte Volodera bilo bi funkcionalnije, ali i estetski privlačnije, a što bi posebice razveselilo brojne udruge koje djeluju u tom naselju, a koje za svoje aktivnosti koriste i javnu površinu.

Izvor : www.radiomoslavina.hr

Autor : redakcija hr-vjesnik