Upoznajte novog Kadirova: “Ruske snage su morale pobjeći da spase živote”

Vođa Čečena i Putinov saveznik Ramzan Kadirov rekao je da ima 10.000 boraca spremnih za raspoređivanje u Ukrajini, unatoč tome što je ranije danas kritizirao strategiju ruskog vojnog vrha.

Kazao je da mu je rečeno da je povlačenje ruskih trupa iz dijelova regije Harkiv “spašavanje ljudskih života, što je dobra stvar”.

No dodao je da su “napravljene greške i da će, ako ne bude promjena strategije, morati razgovarati s vojnim stratezima kako bi objasnili situaciju na terenu”.

U snimci na svom Telegram kanalu rekao je: “Posljednjih dana dobivamo informacije, ali nema konkretnih objašnjenja. Dobro je da je ministarstvo obrane danas objasnilo zašto su napustili gradove Izjum, Kupjansk, Balakliju u smjeru Harkiva. Ispostavilo se da su na to bili prisiljeni kako bi spasili ljudske živote.”

“Oko deset tisuća boraca je spremno za polazak, a mi ćemo doći do Odese, vidjet ćete konkretne rezultate”, rekao je.

Potom se ponovno osvrnuo na gubitke. 

“Nisam strateg kao ministarstvo obrane, ali grešaka je bilo i mislim da će izvući zaključke. Uvijek volim govoriti istinu. Moji predstavnici su sa svim zapovjednicima na terenu koji su na prvoj crti. Imamo sve informacije s terena”, dodao je.

“Ako danas ili sutra ne bude promjena strategije specijalne vojne operacije, morat ću se obratiti vlastima ministarstva obrane i vlastima u zemlji kako bih objasnio situaciju na terenu. Situacija je vrlo zanimljiva”, rekao je dodavši da misli da je dobro što su ruske snage napustile nekoliko naselja i gradova.

Autor : redakcija hr-vjesnik