Izvor slike: Podravski list

Noćas se dogodio nezapamćeni vandalizam u Đurđevcu. Skupina mladića, čini se iz obližnjeg etničkog naselja Stiska, u svom pohodu zapalila je osobni automobil nedužnog Đurđevčanina, a potom i razbila stakla na trgovini, prenosi Podravski.

Izvor slike: Facebook

– Najprije su, kak zgleda, čoveku vužgali auto. Otišel je na posel, tu je parkiral, a oni su ga vužgali, Onda kad su krenuli doma, na Peskima su razbili ulazna vrata dućana, a valjda su pokušavali ući nutra jer se vide tragovi krvi na staklu – priča za Podravski čovjek koji se zatekao u prolasku tijekom očevida.

Izvor slike: Podravski list

Policijski očevid još traje, a kako Podravski neslužbeno doznaje, neki su sumnjivci uhićeni.

Unazad nekoliko dana u Đurđevcu dogodio se niz slučajeva vandalizma te je oštećena vrijedna imovina i jedan dio kulturne i prirodne baštine u gradu Picoka.

Prije nekoliko dana vandali su počinili štetu ispred društvenog doma “Mladen Markač” u Đurđevcu, srušivši ukrasnu “Pisanicu od srca” koja se zajedno s postoljem oštetila. Prema riječima okolnih stanovnika koji su čuli određenu galamu, incident se dogodio prije nekoliko dana, sat do dva nakon ponoći od strane dvojice pijanih vandala koji su strašno vikali i radili nerede.

Izvor slike: Facebook

Podsjetimo, nepoznati vandal je napravio štetu i na području Đurđevačkih pijesaka, zaštićenom botaničkom rezervatu koji je poznat zbog ostataka velikih količina pijeska, a poznatog naziva – Hrvatska Sahara. Rezervat krije veliko botaničko blago, s posebnim vrstama biljaka prilagođenim za ovakvo neobično stanište, a netko je tamo u razdoblju od 15. svibnja i 2. lipnja, oštetio nekoliko desetaka drvenih letvica ograde i dvije drvene klupe te srušio i oštetio nekoliko informativnih ploča. Šteta je više tisuća kuna, a za počiniteljom se još uvijek traga.

Prema tvrdnjama stanovnika Đurđevca navodno su problem pijani pojedinci, i to pripadnici romske nacionalne manjine. Iz razloga moguće osvete vandala, nitko od stanovnika se ne usudi reagirati i prijaviti ih, jer je i policija nemoćna kao i lokalna vlast.

Izvor slike: Facebook
Izvor slike: Facebook
Izvor slike: Facebook
Izvor slike: Facebook

AUTOR: Hr-vjesnik