Izvor slike: Index.hr (screenshot)

Mađarice, Čupavci, Bijela i Medena pita, Međimurska gibanica, Damska i Sacher torta… Sve to i još puno slastica svakodnevno prave vrijedne ruke zaposlenika Ekos Pekarnice iz Varaždina. Svakog jutra zavežu pregaču oko struka, stave pekarsku kapicu na glavu i krenu spravljati najfinije kolače i torte koji će se nedugo zatim naći na policama SPAR-a i INTERSPAR-a diljem Hrvatske.

Mađaricu, kraljicu kora, prave po domaćoj recepturi, ručno i od hrvatskih sirovina.

“Tu je i jedan tajni sastojak koji vam ne možemo otkriti, ali možemo garantirati da će naša Mađarica na vaš stol doći svježa”, kažu visoko odgovorni tehnolozi iz Ekos Pekarnice.

Bez obzira u kojem dijelu Hrvatske živite, Ekos Mađarice u vaš omiljeni SPAR i INTERSPAR dolaze u roku 24-48 sati.

U Ekos Pekarnici kolači se rade u tri smjene i poštuje se tradicija ručne izrade, pa je u svakom proizvodu udio ručnog rada minimalno 75 posto. Sve sirovine koje mogu nabavljaju u Hrvatskoj, od domaćih dobavljača visoke kvalitete, a podržavaju i održiv uzgoj, stoga koriste isključivo UTZ certificirani kakao i jaja iz podnoga uzgoja – prenosi portal Index.hr.

Izvor slike: Index.hr (screenshot)

“Kad smo počeli, Ekos Pekarnice brojale su stotinjak zaposlenika. Danas se taj broj udvostručio, a ponuda obogatila raznim kolačima i pekarskim proizvodima, objašnjavaju iz Ekos Pekarnice, omiljene pekarnice u varaždinskom kraju, ali i šire.

Tako danas na policama SPAR-a i INTERSPAR-a diljem Hrvatske možete pronaći njihov kukuruzni ili kruh bez kvasca te kolače poput Mađarice, Medene pite, Pite od višnje, i Čupavaca kojem su dali mali “twist” – prave ga po domaćoj recepturi, ali s čak 40 posto manje šećera. Iako nam je koronavirus unazad mjesec dana okrenuo život naopačke, zahvaljujući marljivim zaposlenicima Ekos Pekarnice, i ovaj će nam Uskrs biti sladak – unatoč svemu.

Budemo li svi slijedili upute Kriznog stožera i pazili jedni na druge – na poslu, u dućanu ili kod kuće – sigurno ćemo zajedno prebroditi i ovu krizu.