JUTROS je u akciji USKOK-a uhićeno više osoba, a među njima su bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin.

Kako neslužbeno doznaje Index, ova uhićenja povezana su s aferom oko Agrokora. Naime, Mirela Alerić Puklin vodila je predmet u slučaju Piruške Canjuge, jedne od okrivljenih u aferi Agrokor. Sumnja se na to da je Alerić Puklin davala podatke Canjugi o sporu u predmetu koji je vodila protiv nje.

Uhićena je i Piruška Canjuga.

Suprug bivše tužiteljice Goran Puklin uhićen je zbog sasvim druge stvari, neslužbeno doznajemo. Goran Puklin, direktor iz Hrvatske lutrije, te još jedna osoba iz jedne tvrtke u kojoj je Puklin uključen u poslovanje, sudjelovali su, kako se sumnja, u namještanju javnog natječaja vrijednog više milijuna kuna. Radi se o IT uslugama.

Povučena optužnica u slučaju Agrokor

Državno odvjetništvo danas je povuklo optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova i 10 direktora propalog koncerna.

Ta optužnica je, podsjetimo, podignuta 14. rujna prošle godine. Njome su bili obuhvaćeni Ivica Todorić, njegovi  sinovi Ivan i Ante te još 10 Agrokorovih direktora: Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Ivica Sertić, Alojzije Pandžić i Marijan Alagušić. Optužnicom su bili obuhvaćeni i revizori kuće Baker Tilly – Olivio Discordia i Sanja Hrstić.

Kako neslužbeno doznajemo, optužnica za tzv. slučaj “veliki Agrokor” povučena je jer je jutros uhićena bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin. Ona je uhićena pod sumnjom da je odavala tajne jednoj od osumnjičenih u slučaju “veliki Agrokor”, Piruški Canjugi.

Autor: M.M.