Izvor slike: Narod.hr (screenshot)

Josipa Rimac, državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica, uhićena je danas u sklopu veće akcije tijela progona u Hrvatskim šumama.

Splitski odvjetnik Željko Gulišija potvrdio je da ga je Rimac angažirala za obranu. Jutros ga je telefonski kontaktirala i zamolila da dođe u Zagreb na ispitivanje u PNUSKOK.

U pitanju je gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina.

Inače, Rimac je u HDZ-u slovila za jednu od uzdanica bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka, čija je supruga Ana Šarić slučajno, ili ne također prije nekoliko dana privedena. U Plenkovićevom mandatu Rimac se skrasila u Ministarstvu uprave, a slovila je i za potencijalnu kandidatkinju za ravnateljicu NP Krka, no ta je akvizicija evidentno propala. Rimac je u Karamarkovoj eri vodila kampanju za parlamentarne izbore, no navodno to njeno vodstvo nije najbolje prošlo, te je izazivalo sukobe između Karamarka i Brkića koji je svojoj mlađahnoj kolegici zamjerao neiskustvo i neadekvatno vođenje opsežne kampanje.

Danas je zbog gospodarskih malverzacija uhićen i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, a uz to policija provodi radnje prema većem broju osoba. Navodno je riječ o opsežnoj akciji MUP-a i Uskoka u kojoj se tijekom dana očekuje još uhićenja.

AUTOR: HR-vjesnik