Uhićena HDZ-ova šefica iz Hamaga, sređivala posao rođaku. Razotkrile ih poruke

Voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhićena je jutros po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, neslužbeno, zbog sumnje da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svog rođaka.

Kako doznaje Index, članica HDZ-a Magdalena Dovečer je kao zaposlenica HAMAG-BICRO-a i voditeljica službe za koordinaciju namještala natječaj za svog rođaka Tihomira Pajića, koji je vlasnik obrta Studio P.

Marijana Puljak: Svaki dan skandal jedan

“Svaki dan skandal jedan, kad god vidite neku aferu, iza nje stoji neki član HDZ-a”, rekla je Marijana Puljak (Centar) napominjući kako je Magdalena Dovčer uhićena po nalogu ureda europskog javnog tužitelja.

“Morali bismo platiti misu za zdravlje tog tužitelja jer radi čistke u našem sustavu”, kazala je Puljak, napominjući kako je Dovčer bila članica HDZ-a.

Upitala se pritom i hoće li HDZ izbaciti i Vilija Beroša, ustvrdivši da se korupcijske afere “vežu i uz njegovo ime”.

Kekin: O muljanjima na javnoj nabavi čitamo barem na tjednoj razini

“Godišnje se u Hrvatskoj na javnu nabavu potroši oko 50 milijardi kuna, a to je jako puno novca i prilike za korupciju, i to prilike kojoj mnogi HDZ-ovci i HDZ-ovke teško odolijevaju”, ustvrdila je Ivana Kekin (ZLB).

“O tzv. muljanju na javnoj nabavi čitamo barem na tjednoj razini”, kazala je, referirajući se na jutrošnje uhićenje voditeljice HAMAG-BICRO-a zbog sumnje na to da je sudjelovala u namještanju natječaja vrijednog milijun kuna.

HDZ-ov šef Hamaga i Tomislav Ćorić dali bespovratna sredstva rođaku uhićene HDZ-ovke

Obrt zbog kojeg je danas uhićena voditeljica Hamag-Bicroa dobio je i bespovratna sredstva od HDZ-ova šefa Hamaga i Tomislava Ćorića.

Autor : redakcija hr-vjesnik