Uhićen vlasnik psa koji je napao djecu u Vrapču

Policija je uhitila vlasnika psa koji je jučer u zagrebačkom naselju Vrapče napao dvoje djece – brata i sestru.

Pas je najprije napao djevojčicu, zatim i dječaka, a potom odrasle koji su ih išli zaštititi.

Pas je oduzet uhićenom vlasniku

Policija se oglasila priopćenjem. Vlasnik (36) je uhićen, a pas mu je oduzet.

“Jučer, 23. rujna oko 7:50 sati u Susedgradu u Vrapčanskoj ulici, pas u vlasništvu 36-godišnjaka bez nadzora je izišao na ulicu te napao i ugrizao dva djeteta. Liječnička pomoć pružena im je u Klinici za dječje bolesti Zagreb, a ozlijede su zasad okvalificirane kao lakše.

Osumnjičeni vlasnik psa je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom’. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju bit će obaviješteno nadležno državno odvjetništvo. Pas je oduzet vlasniku zbog provođenja postupka promatranja”, objavili su iz policije.

Otac djece: Svi su zakazali, čak i Dumovec

Otac napadnute djece Bernard Čol rekao je da će tražiti najstrožu moguću kaznu za vlasnika.

“Svi smo u šoku. Došao sam reći da apeliram na sve službe koje su odgovorne za ovakve stvari da počnu raditi svoj posao da više ni jedno dijete ne bude žrtva ovakvog nasilja, da ne nosi kroz život fizičke i psihičke posljedice koje će moja djeca nositi”, kazao je Čol sinoć za RTL.

Na pitanje tko je zakazao Čol je decidirano odgovorio – svi.

“Prvo vlasnik. Tražit ću najstrožu moguću kaznu, neću odustati ni jedne sekunde. A ostali – Dumovec. Pas je bio tri dana na promatranju, a oni su ga pustili van”, rekao je Čol. Dodao je i kako su sve prijavili policiji koja je odvela psa i vlasnika te da čekaju daljnje postupanje. Kazao je i kako će njegova djeca svaki dan morati dolaziti u bolnicu.

Autor : redakcija hr-vjesnik