Policija je jutros u suradnji s USKOK-om pretražila kuću ministra graditeljstva Darka Horvata u Međimurju.

Foto : hr-vjesnik

 Izvidi su povezani sa zlouporabom položaja i ovlasti. Ministar Horvat je danas uhićen i u popodnevnim satima će biti ispitan u UKOK-u.

Foto : hr-vjesnik

Kako se neslužbeno doznaje, radi se o izvidima zbog višemilijunskih nezakonitih poticaja. Istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Nju USKOK sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat.

Foto : hr-vjesnik

Uz Horvata, na meti istrage su i bivši ministar Tomislav Tolušić i Boris Milošević. Prema zasad dostupnim informacijama sumnjiči ih se da su tražili zapošljavanje preko veze te zbog dodjele poticaja. Iako su prve informacije bile da je pod istragom i Josip Aladrović, HINA javlja da to nije točno.

DARKO HORVAT JE UHIĆEN

Kako je rekao odvjetnik ministra Horvata, Vladimir Terešak, Horvat nije priveden na ispitivanje, nego je uhićen.

Uskok o istrazi

“Tim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba. Jedan od uhićenih je državni dužnosnik. Sumnja se da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti”, rekao je dužnosnik iz USKOK-a.

Foto : hr-vjesnik

ZAVRŠEN JE PRETRES HORVATOVE KUĆE. HORVAT ODVEZEN

Foto : hr-vjesnik

Završen je pretres Horvatove kuće u Međimurju. Tijekom dana bi trebao biti ispitan u USKOK-u. Horvata je policija odvezla. Sa sobom je nosio plavi kofer.

Foto : hr-vjesnik

OVO JE PRVI PUT DA POLICIJA UPADA U KUĆE I UHIĆUJE AKTIVNOG MINISTRA

Foto : hr-vjesnik

Policija DORH i USKOK nikada do sada nisu pokrenuli službenu istragu protiv aktivnih članova vlade, odnosno ministara i potpredsjednika vlade, a kamoli da je policija odvela ikada nekoga od njih dok su još u vladi. To dokazuje da istražitelji imaju vrlo ozbiljne optužbe jer su krenuli na članove vlade Andreja Plenkovića.

Autor : redakcija hr-vjesnik