Udruga “Veronika Vere” ispred tvrtke Eko Moslavina u Kutini je pružila podršku zviždačici Adrijani Cvrtili.

Foto : hr-vjesnik

Udruga Veronika Vere ispred sjedišta Eko Moslavine u Kutini je organizirala edukativnu radionicu i skup podrške Adrijani Cvrtila, smjenjenoj direktorici kutinske komunalne tvrtke. „Udruga Veronika Vere udruga je za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa. Adrijan Cvrtila tek će krenuti u borbu s pravosuđem gdje se treba izboriti za svoja prava.

Foto : hr-vjesnik

Taj put je dug, mukotrpan i neizvjesnog je ishoda, jer naše je pravosuđe pod kontrolom vlasti.“, rečeno je na početku skupa Adrijana Cvrtila postupila je moralno i po zakonu, prijavila je kaznena djela.

Foto : hr-vjesik

Zato je smijenjena s mjesta direktorice i sad ju se kažnjava tako što će dobiti otkaz. „Zašto DORH i vlas dozvoljavaju da ju se šikanira i kažnanjva na ovaj način. Tražimo da se u Hrvatskoj poštuju zakoni, da za sve vrijede jednako te da se Adrijanu Cvrtilu zaštiti prema hrvatskom Zakonom o zviždačima.“, poručili su aktivisti Udruge Veronika Vere.

Foto : hr-vjesnik

Smijenjena direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila zahvalila je na potpori svima koji su došli na promotivnu akciju Udruge Veronika Vere. „Nije mi svejedno, ali ne bojim se. Borit ću se za svoja prava i ustrajat ću u borbi protiv korupcije.

Foto : hr-vjesnik

Borit će se i da se u Hrvatskoj poštuju i provode zakoni pravedno i jednako za sve. Ovaj skup me ohrabruje i nastavit ću borbu.“, poručila je Adrijana Cvrtila. Danijel Husnjak, novi direktor Eko Moslavine rekao je kako „radno mjesto voditelja razvoja i zaštite okoliša Eko Moslavini nije potrebno. Zapošljavanje Adrijane Cvrtile na to radno mjesto bilo bi uhljebljivanje.“. Direktor Eko Moslavine dodao je kako Adrijani Cvrtila do četvrtka, 13. siječnja 2022. g. teče otkazni rok ugovora na mjestu direktorice Eko Moslavine.

Foto : hr-vjesik

Ona je, nakon što je za korupciju kazneno prijavila kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića, najprije smijenjena s mjesta direktorice Eko Moslavine, a prije osam dana obaviještena je i o otkazu, pa bi joj ovo trebao biti posljednji dan na poslu. Usto, protiv nje su, kaže Cvrtila, prije nego što su u prosincu uhićeni, kutinski gradonačelnik, predsjednik Gradskog vijeća i još dvojica vijećnika podnijeli prijave za klevetu.

– Vjerojatno će uslijediti sudska bitka u smislu tužbi i radnih sporova protiv tvrtke Eko Moslavina zato što nije ispoštivan ugovor o radu direktora, na koji sam se trebala rasporediti na radno mjesto voditelja razvoja i zaštite okoliša. To, dakle, poslodavac nije omogućio i ja ću to svakako sudski potraživati, rekla je Adrijana Cvrtila, bivša direktorica Eko Moslavine i zviždačica.

Autor : redakcija hr-vjesnik