Ubio trudnu ženu prije 20 godina. Njene ostatke sad našli zakopane u vrtu

Ostaci 34-godišnje trudnice koju je prije više od 20 godina ubio njen muž pronađeni su zakopani u vrtu u Dorsetu. Debbie Griggs nestala je iz svog doma u gradu Dealu u Kentu u svibnju 1999. godine. Nakon revizije slučaja, njen muž Andrew Griggs (59) proglašen je krivim za njeno ubojstvo u listopadu 2019. godine, a ostatke su pronašli nedavno.

“Tek se trebaju provesti testiranja da bi se otkrio uzrok smrti”

Policija je prije dva tjedna dobila dojavu da bi se njeni ostaci mogli nalaziti u stražnjem vrtu kuće u St. Leonardsu u Dorsetu, gdje se Griggs preselio 2011. godine, piše Sky News. Istražitelji su na iskapanju imanja pronašli ljudske ostatke uključujući i fragmente zuba koji su korišteni za identifikaciju Debbie Griggs. Tek se trebaju provesti testiranja da bi se utvrdio uzrok smrti majke troje djece, a istražitelji tek trebaju dokučiti kako je došlo do toga da je zakopana u vrtu ove kuće. 

Glavni detektiv na slučaju Neil Kimber iz Uprave za teške zločine u Kentu i Essexu rekao je: “Prošlo je više od 20 godina otkako je Debbie Griggs ubio njezin suprug, ali nikada nismo izgubili nadu da ćemo jednog dana pronaći njezine ostatke i dati njenim bližnjima zaključenje cijele ove priče.”

“Njen muž je čagao cijelo ovo vrijeme”

“Njen muž je sve ove godine nijekao da je odgovoran za njen nestanak, ali ovo otkriće je dodatni dokaz da je cijelo vrijeme lagao, uzrokujući još veću patnju svima koji su poznavali i voljeli Debbie. Pomorac Andrew Griggs osuđen je na doživotan zatvor s minimalnom kaznom od 20 godina nakon što je proglašen krivim za ubojstvo svoje supruge nakon što mu je u listopadu 2019. suđeno u Canterburyju. 

Tužitelji su tada tvrdili da je on “osoba s najviše razloga da Debbie Griggs nestane zbog sumnji da je imao aferu s 15-godišnjom djevojčicom”.

Autor : redakcija hr-vjesnik