Klinika za zarazne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u žarištu je borbe protiv epidemije već gotovo dvije godine. Kapaciteti su popunjeni, a osjećaju tek mali predah jer popušta pritisak na hitni prijem i dnevno hospitaliziraju 15-ak oboljelih od covida.

Foto: hr-vjesnik

Na intenzivnoj najmlađi pacijent ima 23 godine

Infektologija Jelena Budimir Mihalić iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” kazala je u razgovoru za Dnevnik HTV-a da je tek neznatno manji pritisak na hitni prijem, ali na odjelima su teški do izrazito teški pacijenti, što dovodi do potencijalnog prelijevanja u jedinice intenzivnog liječenja koja je gotovo u potpunosti ispunjena.

Najmlađi pacijent u jedinici intenzivnog liječenja star je 23 godine. Jelena Budimir Mihalić rekla je i da imaju hospitalizirano troje djece dojenačke dobi: “Najmlađe je staro mjesec dana, a priča ide iz pozitivne epidemiološke situacije kod kuće.”

O trećoj dozi

Budimir Mihalić iznijela je primjer iz vlastitog iskustva naglašavajući važnost treće doze cjepiva.

Kaže da joj je mlađe dijete školske dobi bilo bolesno, oko tri tjedna nakon prijema njene treće doze, a ona se testirala, PCR je bio negativan i nije imala simptoma.

Autor: M.M.