U Vukovaru ubijena majka dvoje male djece. Izgrebao joj auto, upao u kuću i napao ju

U Vukovaru u obiteljskoj kući sinoć je napadnuta 38-godišnjakinja. Muškarac koji ju je ozlijedio udaljio se s mjesta napada, a žrtva je prevezena u Nacionalnu memorijalnu bolnicu “Dr. Juraj Njavro”. Zbog teških tjelesnih ozljeda je preminula, priopćila je policija.

Policija dodaje kako je brzo pronašla 45-godišnjeg Vukovarca te ga privela u vukovarsku policijsku postaju zbog sumnje da se dovodi u svezu s počinjenjem tog djela.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru na mjestu događaja su proveli očevid. U tijeku je kriminalističko istraživanje. Motivi koji su doveli do ove tragedije još nisu poznati.

Policija je objavila detalje zločina

Policija je objavila priopćenje o zločinu.

“Policijska uprava vukovarsko-srijemska je dovršila kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom te utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela Teško ubojstvo i Oštećenje tuđe stvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da je osumnjičenik u subotu 29. listopada oko 18.30 sati došao do obiteljske kuće u Vukovaru, kojom se 38-godišnjakinja koristila, najprije u dvorištu predmetom izgrebao i oštetio osobni automobil, a onda je oštetio i ulazna vrata kuće te je potom, kako je poznavao žrtvu, ušao u kuću i oštrim predmetom tjelesno ju ozlijedio, što je za nju bilo smrtonosno, budući da je nakon pretrpljenih teških tjelesnih ozljeda preminula u bolnici.

Nakon policijskog postupanja 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu, zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske”, objavila je policija.

Ubijena majka dvoje male djece

HRT javlja da je ubijena žena bila majka dvoje male djece. 45-godišnjak je u trenutku napada, kako se neslužbeno doznaje, bio pod utjecajem alkohola i narkotika. 

Ovo je već 14. žena ubijena ove godine, a 65 ih je teško ozlijeđeno. U 2021. ubijeno je 14 žena, a teško ozlijeđeno 97.

“Nažalost, žena je uvijek najnesigurnija u svome domu. Dom, umjesto da bude mjesto gdje će ona biti sigurna, zaštićena i mjesto gdje će zaista uspijevati osjećati ljubav i mir, nažalost, za svaku treću ženu nije sigurno mjesto”, rekla je Ivana Sučić iz udruge B.a.b.e.

Autor : redakcija hr-vjesnik