Izvor slike: Slavonski.hr

U Hrvatskoj su 23 nova slučaja. Ukupno 1814.

Od jučer je preminula jedna osoba. Riječ je o 47 -godišnjoj ženi iz Osijeka koja je imala većih problema od ranije. Ukupno je umrlo 36 osoba.

Ukupno je oporavljeno 600 ljudi.

Komentirali su situaciju u domu. Osvrnuli su se na optužbe o nedostatku opreme za rad u splitskom domu na Zenti.

“Kako je već par dana komunicirano, prema svim županijskim stožerima i lokacijama gdje su starije osobe otišao je kontignent zaštitne opreme”, rečeno je na presici. Kažu da ta ocjena da nema opreme ne stoji, ali dodaju i da je pitanje preraspodjele po domovima.

Nisu znali kazati kad je koji dom dobio opremu. Kažu da to ovisi o lokalnim stožerima, ali dodaju da je oprema dodijeljena. U nedjelju, kažu, ide novi paket opreme u domove.

“Što se tiče edukacije korištenja zaštitne opreme. Mi smo 2015. godine stavili jedan video na naš web. Opet smo ga stavili u veljači. Taj video pokazuje kako se oblači i svlači oprema”, rekao je Capak o edukaciji djeltnika za korištenje zaštitne opreme.

Alemka Markotić komentirala je mogućnost brzog pronalaska cjepiva.

“Naslovi prodaju priču, a pitanje je što piše ispod. Nisam pročitala nijedno da je razvijeno. Na stranici WHO-a sa datumom 20.3. imate 44 institucije koje razvijaju cjepivo. Tko će otići najdalje, vidjet ćemo. Sad je bila informacija da je NIH, najveća institucija u SAD-u, zajedno sa jednom firmom, da su oni zasad na prvoj fazi kliničkog istraživanja. Vidjet ćemo tko će još dobiti neke dobre rezultate. Na puno mjesta se razvijaju cjepiva”, rekla je Markotić.