Izvor slike: Express – 24sata.hr

Ako ste mislili da Milan Bandić ide u rušenje vlade premijera Andreja Plenkovića, to se definitivno neće dogoditi, no to ne znači da predsjednik HDZ-a može odahnuti jer je šef metropole smislio osvetu i daleko mudriji plan koji će izazvati velike probleme premijeru, i to na duge staze. Naime, nakon što su zagrebački HDZ-ovci glasovima pridonijeli rušenju Bandićeva GUP-a, on je naumio provesti dubinsku analizu zaposlenika u Zagrebačkom holdingu, ali i drugim gradskim tvrtkama gdje je nakanio provesti čistku HDZ-ovih kadrova, kako bi koliko – toliko zadovoljio vlastiti ego i pokazao Plenkoviću tko je gazda u metropoli.

Kako se neslužbeno doznaje, Bandić je već „detektirao“ Ivonu Ilijaš, asistenticu u pravnoj službi u ZGOS-u, koja je ujedno i supruga Kazimira Ilijaša, predsjednika Kluba HDZ-a u Gradskoj skupštini. Mlada HDZ-ovka Ena Ercegovac, bliska suradnica HDZ-ova Andrije Mikulića, koja je ujedno doživjela nagli uspon u Gradskoj plinari, također bi mogla snositi posljedice Bandićeve osvete. Dobro upućeni izvori tvrde kako mirne snove sigurno neće imati ni HDZ-ovci Stanko Gačić te Igor Pirija, ali i Bernard Mrša, Robert Pavićek te Nada Jambrek.

Na popisu Bandićeve „čistke“ su i Tomislav Družak te Dinko Čutura koji slovi kao Brkićev kadar. Nadalje tu su i  Ile Baković, Dinko Pintarić, ali i Dominik Galić.

Inače, kad je riječ o gradskim zaposlenicima, valja spomenuti i one SDP-ove. Dio njih u prilično je prisnim odnosima s aktualnim šefom te stranke Davorom Bernardićem. Tako je, primjerice, na popisu gradskih službenika Bernardićev kum Tihomir Barišić. Sanja Ožić je u prošlom sazivu Skupštine bila SDP-ova vijećnica i članica Predsjedništva zagrebačkog SDP-a. Do prije četiri godine upravljala je Zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar,  a nakon toga je dobila posao u Holdingu. Također, tu je i Bernardićev prijatelj Radenko Tomić, koji je nedavno napustio SDP, a isto je zaposlenik Holdinga. U sličnoj je situaciji i Tamara Čubetović koja je slovila za Bernardićevu desnu ruku, a onda se pridružila Bandićevoj stranci te je ujedno zaposlenica Holdinga.