Križevački veterani istaknuli su danas da su ogorčeni noćašnjim vandalizmom i išaranim spomen-obilježjem dr. Franji Tuđmanu u Parku crkve Svetog Križa koje je otkriveno ove godine, na Dan državnosti, a podigli su ga ratni veterani.

Foto : Screenshot

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Križevaca u priopćenju je najoštrije osudila vandalski čin devastiranja spomenika i izrazila zabrinutost zbog tog vandalskog čina koji je, kako kažu, nažalost, jedan u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinskog rata.

“Hrvatski branitelji su temelj hrvatskog društva”

Pozvali su nadležne institucije da poduzmu sve kako bi se što prije otkrili i sankcionirali počinitelji tog i sličnih vandalizama, a nosioce političkih vlasti “da ne stvaraju ideološke podjele među braniteljima”.

Naglasili su, također, da to nije prvi takav slučaj u Križevcima jer je spomenik “Mati poginulog junaka” u Parku hrvatskih branitelja “istim rukopisom išaran prigodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza 2019.”

“Hrvatski branitelji su temelj hrvatskog društva, a naši poginuli vitezovi kamen temeljac hrvatske države. Prvom hrvatskom Predsjedniku u čast podižu se spomen-obilježja i biste diljem Lijepe Naše, a u njegovu zaštitu dižemo glas i poručujemo – ne damo na hrvatske branitelje i Vrhovnog zapovjednika u Domovinskom ratu kao što oni nisu dali na Hrvatsku”, navode u priopćenju.

Autor : redakcija hr-vjesnik