U Karlovcu izgorio automobil odvjetnice, drugi auto joj gorio prije pet godina

Policija provodi kriminalističko istraživanje o uzroku požara u kojem je jučer na javnoj površini u Karlovcu izgorio automobil Odvjetničkog društva Rožman & Oredić, dok su još dva automobila oštećena, a prema dosadašnjim saznanjima nije se radilo o podmetnutoj eksplozivnoj napravi.

“Koliko se za sada zna, nije se radilo o podmetnutoj eksplozivnoj napravi, a s obzirom da je buknuo požar policija utvrđuje točan uzrok njegova nastanka te u cilju utvrđivanja svih okolnosti slijedi daljnje kriminalističko istraživanje”, rekla je Hini glasnogovornica karlovačke policije Andreja Lenard.

Prema policijskom priopćenju, jučer oko 4:30 na parkiralištu karlovačke gradske četvrti Novi centar buknuo je požar na automobilu karlovačkih registarskih oznaka, vlasništvo pravne osobe.

Ovo nije prvi put da gori auto odvjetnice Oredić

U karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi saznaje se da je prva dojava o automobilu u plamenu stigla u 4:25, na teren je izašlo jedno vatrogasno vozilo s pet vatrogasaca te je intervencija trajala do nešto iza 5 sati.

Vatra se gasila vodom, dok su jedni gasili auto u plamenu, drugi su mlazom vode hladili obližnja vozila, što je, kako kažu u karlovačkom Centru 193, standardna procedura da se ne bi zapalila i druga vozila, čime je spriječena daljnja veća šteta. U policijskom priopćenju također stoji da za sada nema procjene štete jer se vlasnici nisu mogli izjasniti o njezinoj visini.

Iz odvjetničkih krugova Hini je potvrđeno da je automobil u posjedu Mirjane Oredić, odvjetnice Odvjetničkog društva Rožman & Oredić, a čiji je drugi automobil gorio i prije pet godina. Oredić je medijima rekla da, u slučaju da je požar namjerno podmetnut, ona nema saznanja tko bi to mogao učiniti i kome se u poslu eventualno zamjerila.

Autor : redakcija hr-vjesnik