Izvor slike: Guliver Image/Getty Images

Sport na svim nivoima u Italiji je obustavljen do 3. travnja zbog epidemije koronavirusa, objavio je Olimpijski odbor Italije. To uključuje i sve nogometne utakmice Serie A, ali ne obuhvaća utakmice talijanskih klubova u međunarodnim natjecanjima.

Podsjetimo, utakmice posljednjeg kola Serie A odigrane su bez gledatelja te bez rukovanja između igrača i sudaca. Dosad je odigrano 26 kola, još 12 ih je ostalo pa će Talijani biti u problemu završiti prvenstvo prije početka priprema za nogometni Euro koji počinje 12. lipnja.

“Ovakva situacija nije zabilježena nikad i moramo reagirati”, poruka je Olimpijskog odbora čiju je odluku nedugo zatim potvrdila i talijanska vlada. Cijela Italija je od ponedjeljka stavljena pod karantenu. 

Italija je europska zemlja koja je najteže pogođena koronavirusom s više od 7000 potvrđenih slučajeva zaraze i više od 400 smrtnih slučajeva.

Zanimljivo je da nogomet nije jedini sport koji će osjetiti posljedice koronavirusa, navodno je pod upitnikom i teniska sezona jer bi se neki od najvećih masters turnira mogli odgoditi zbog ove virusne epidemije.