Izvor slike: Telegram.hr

Emisija koju je u subotu nazvala HDZ-ovka i potpredsjednica Europske komisije zadužena za demografiju i demokraciju Dubravka Šuica i napala voditelja jer je dao gledatelju da je kritizira, u ponedjeljak navečer je skinuta s programa.

Iako je u subotu u emisiji Glas naroda Dubrovačke televizije urednik i voditelj Pasko Tomaš u odjavi rekao: “Vidimo se za dva dana”, a emisija je bila najavljena i u TV programu, no u ponedjeljak navečer, voditeljica Dnevnika Dubrovačke televizije je na samom kraju obavijestila gledatelje da u 20 sati umjesto Glasa naroda mogu pogledati reportažu, prenio je Dubrovnik insider

No, Tomaš je kasnije lokalnom portalu rekao kako nije istina da mu je ukinuta emisija, već je uzeo slobodne dane.

Voditelj Pasko Tomaš je u odjavi subotnje emisije lokalne Dubrovačke televizije “Glas naroda” najavio iduće izdanje u ponedjeljak navečer, međutim umjesto emisije emitirana je reportaža.  Neki su portali zaključili kako je emisija ukinuta, no sam voditelj to je negirao u izjavi za Dubrovnik Insider.

“Još u subotu navečer, od emitiranja posljednje emisije od vlasnika televizije zatražio sam slobodne dane, tako da kontakt emisija ‘Glas naroda” nije ukinuta. Emitirala se ponedjeljkom samo privremeno i to tijekom ožujka zbog situacije s koronavirusom. Zadnja dva sata sam spavao i vidim da po komentarima, lažni profili svašta pišu i to uglavnom po političkoj narudžbi. Vama – Dubrovnik Insideru hvala na izvještavanju i nepristranom izvještavanju od samih početaka. Glas naroda možete pratiti već ove subote u redovitom terminu od 20 sati. Također o svemu ću progovoriti sutra u Dnevniku Dubrovačke televizije”, poručio je Tomaš.

Šuica zvala TV emisiju pa napala voditelja: Ja sam kuma vaše televizije

Podsjetimo, Šuica se javila u eter lokalne televizije te je napala novinara jer je dopustio gledatelju da je kritizira.

Gledatelj je naime tijekom javljanja u emisiju kritizirao predsjednika Zorana Milanovića, bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, HDZ i SDP, a u jednom trenutku napao je i Dubravku Šuicu po pitanju njene imovine. 

“Evo, recimo, Šuica. Za nju su rekli 7 milijuna eura da ona ima. Pa zamislite vi to, auto da mi košta 100.000 kuna, najmanje 10.000 moram imati troškova, servis, ovo-ono. A ona (Šuica) ima jahtu 500.000 eura. Meni neki govore da su troškovi za jahte 10 posto vrijednosti svake godine. To je 350.000 kuna. Ona bi trebala barem 25.000 kuna mjesečno davati za usidrenje i sve ostalo. Odakle njoj taj novac?” pitao se gledatelj.

Šuica: Evo, kuham večeru pa čujem da se moje prezime nešto spominje u ovoj vašoj emisiji

Nakon što je gledatelj završio svoj govor, u emisiju se javila i sama Šuica.

“Dobra večer, Dubravka Šuica kraj telefona. Evo, kuham večeru pa čujem da se moje prezime nešto spominje u ovoj vašoj emisiji. Bilo je zanimljivo slušati vašega slušatelja, ali je još bilo zanimljivije slušati kako vi niste reagirali, dragi gospodine Pasko Tomaš, kad gospodin iznosi objede, neistine, dezinformacije”, upozorila je voditelja Šuica te nastavila govoriti.

“Podigao je s pet na sedam milijuna eura. Zaista nevjerojatno kako se neki ljudi tako bave dezinformacijama, a vi ga niste opomenuli! U ovoj državi postoje institucije. Ovo je ozbiljna, suverena, hrvatska, europska država. I čudi me da niste reagirali na takav jedan direktni napad i objedu, opsjednutost zapravo. Jako mi je žao. Ja znam da ste vi vrstan novinar, da je vaša emisija jako gledana, ja sam je čula iz kuhinje! Ali zaista sam se iznenadila da vi niste imali neku reakciju. I stoga moja želja bi bila da onemogućite da se na taj način govori o bilo kojem pojedincu, bilo kojem Hrvatu, Hrvatici ili građaninu ove države. I zaista mi je žao ako se na taj način želi steći popularnost. Vi ste popularni, vi ste vrlo popularan novinar. Ja sam kuma vaše Dubrovačke televizije! I jako sam sretna što sam u ono vrijeme to mogla biti. Međutim, zaista mi je žao da dopuštate da se građani nabacuju smećem, muljem, blatom na moju malenkost!” rekla je Šuica.

Na pitanje voditelja što je gledatelj netočno rekao, Šuica se nasmijala

Voditelj Tomaš joj je potom rekao da mu kaže što od iznesenog nije točno, a Šuica se nasmijala i rekla kako u ovoj državi postoje institucije koje to znaju te pitala treba li mu preslika njenog bankovnog računa.

Nakon razgovora sa Šuicom, Tomaš se obratio gledateljima te im rekao da dokle god se bude bavio ovim poslom, neće dopustiti da bilo tko, a najmanje političari utječu na njegov rad.

Što god bila istina, iz cijele situacije se može zaključiti da “netko” u Hrvatskoj ipak može kontrolirati pojedine lokalne medije. Kako su mediji najavili, parlamentarni izbori bi se mogli održati već u srpnju, tiha predizborna kampanja se lagano zagrijava, stoga kreće i kontrola to jest diktatura nad medijima, stroža i od one koja se provodi u Sjevernoj Koreji.

AUTOR: HR-vjesnik