Izvor slike: HRT vijesti

Situacija u Europi oko širenja koronavirusa i dalje se pogoršava. Raste broj osoba koje su zaražene. Raste broj i u Hrvatskoj, no to nije na razini nekih država koje se najteže pogođene, rekao je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite u 16 sati ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Od jutros, kada je u Hrvatskoj potvrđeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, potvrđen je još jedan novi slučaj.

– Riječ je o hrvatskoj državljanki koja je stigla iz Rumunjske s određenog natjecanja i detektirana je kao pozitivna u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Dodao je kako je do sada napravljeno 640 uzoraka i osim nje pozitivnih drugih nema.

– Današnji porast broja oboljelih u Italiji je velik – ima 2547 novooboljelih. To je znatan broj. U Španjolskoj također situacija eskalira s naznakom multiplikacije broja, čak i malo brže u danom trenutku u Italiji, izvijestio je ministar zdravstva.

– Ono što pripremamo za danas je formaliziranje određenih odluka temeljenih na Zakonu o zdravstvenoj zaštiti koje će nam omogućiti da podignemo pripravost zdravstvenog sustava na jednu veću mjeru i da budemo spremni za eventulnu transmisiju slobodnog virusa među populacijom, rekao je Beroš i najavio za kasnije danas sastanke u vezi s tim.