Izvor slike: Vlada Republike Hrvatske

U Hrvatskoj je danas 60 novozaraženih, 1282 ukupno. 51 posto je muškaraca, 49 posto žena. Od jučer imamo dvoje više preminulih. Jedan je stariji muškarac iz Šibensko-kninske županije i jedan je 1974. godište koji je umro u zagrebačkoj bolnici. Na respiratoru je 35 bolesnika. Imamo 352 hospitaliziranih i 167 izliječenih, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

– Zahvaljujem svima koji se ponašaju odgovorno. Danas je Svjetski dan zdravlja, zahvaljujemo svim našim zdravstvenim djelatnicima na trudu. Jučer je došlo novih 9 respiratora – otkrio je Beroš.

Čestitkama su se pridružili Krunoslav Capak i Davor Božinović koji je svoje zahvale uputio i vatrogascima. 

– Važećih e-propusnica je 639.725 – otkrio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Čak 2629 osoba kojima je određena mjera samoizolacije zatražilo je e-propusnicu, a i 28 osoba za koje je potvrđeno da imaju koronavirus.

Najgori incident vezan za širenje zaraze zabilježen je u Zagrebu gdje je oboljela 33-godišnjakinja napustila stan zbog čega joj prijeti do tri godina zatvora. 

Alemka Markotić komentirajući slučaj pacijenta (1974.) koji je preminuo u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu rekla je sljedeće: “Riječ je o mlađoj osobi koja nije imala neke značajnije kronične probleme. To je ono na što smo upozoravali. Ovo je jako važno da ljudi shvate. Bolje da ostanete kod kuće nego u zaraznoj. Čuvajte se, nije nitko imun na teške oblike bolesti.”