Izvor slike: ePodravina (screenshot)

“Imamo 36 novo potvrđenih, ukupno 418 bolesnika. 3932 testiranja, na respiratoru 10 bolesnika. 7 u Zagrebu, 2 u Osijeku, 1 u Rijeci”, rekli su na početku press konferencije. Između članova stožera i novinara postavljeno je staklo.

Ministar Božinović je prvo govorio o potresima pa predao riječ Berošu.

“Imamo 36 novo potvrđenih, ukupno 418 bolesnika. 39392 testiranja, na respiratoru 10 bolesnika. 7 u Zagrebu, 2 u Osijeku, 1 u Rijeci. Prosječna životna dob osoba na respiratoru je 61 godina”, rekao je Beroš.

“Imamo više od 2000 kontakata. Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivnih. 57 posto su muški, 43 posto zaraženih su žene. Imamo 15 bolničkih liječnika koji su pozitivni, 7 medicinskih sestara, jednog liječnika opće prakse..”, otkrio je šef HZJZ-a Capak.

“Tri vojnika u Litvi imaju koronavirus, 39 pripadnika je stavljeno u samoizolaciju. Za jednog se čekaju rezultati”, rekao je general Hrvatske vojske.

U Osijeku se obrađuju dva žarišta. Jedan pacijent je na intenzivnoj skrbi.” Detalje kako je nastalo žarište ćemo reći popodne.”

“Očekujemo par desetaka novooboljelih. Sad radimo testiranja i u Splitu, Rijeci i Osijeku. Tako je i veća dostupnost testiranja, a i širi se bolest u populaciji. Imamo novo oboljele za koje ne možemo utvrditi izvor. Tako da je i sljedećih par tjedana za očekivati novooboljele”, rekao je epidemiolog Kaić gostujući jutros na N1 Televiziji.