Udruga Roda izvijestila je da je od pokretanja akcije prikupljanja novca za medicinski zahvat Mirele Čavajde u Sloveniji donacijama prikupljeno 220.687 kuna i 37 lipa. Cijena zahvata u Sloveniji iznosi 5000 eura.

Foto :hr-vjesnik

Donacije se prikupljaju putem Zaklade SOLIDARNA u suradnji s udrugama CESI, RODA i PaRiter i drugim organizacijama potpisnicama Otvorenog pisma podrške Mireli i zahtjeva vladi. Iz udruge Roda su izvijestili koliko je građana doniralo novac za Mirelin zahvat.

“Podršku Mireli donacijama je izrazilo 1472 građana i građanki te 16 pravnih osoba. Hvala svima na iskazanoj solidarnosti našoj sugrađanki u ovim teškim trenucima! Hvala vam što ste dokazali da, kad država okrene leđa od jedne od nas, možemo računati jedni na druge! Mireli će se odmah usmjeriti potrebna sredstva, a višak će se iskoristiti za pomoć ženama u pokrivanju troškova svih oblika zdravstvene skrbi. Jer pristup zdravstvenoj skrbi nije i ne smije biti svjetonazorsko pitanje”, napisali su iz udruge Roda.

Također, članovi udruge pozvali su građane da im se pridruže u četvrtak 12. svibnja u 18 sati na skupu podrške na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. 

“Pridružite nam se i glasno poručimo DOSTA je političkih igara na račun zdravlja žena”, napisali su iz udruge Roda.

Sve informacije o tijeku ove hitne donatorske akcije bit će dostupne na: www.solidarna.hr, www.roda.hr, www.cesi.hr i www.pariter.hr te na društvenim mrežama.

Autor : redakcija hr-vjesnik